TGF Heyeti Diyarbakır'da

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Konseyi Toplantısı nedeniyle Diyarbakır’da buluşan 150’ye yakın gazeteci ve köşe yazarı, çözüm sürecine katkı amacıyla bir dizi temas ve toplantı gerçekleştirecek.

TGF Heyeti Diyarbakır'da
 Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Konseyi Toplantısı nedeniyle Diyarbakır'da buluşan 150'ye yakın gazeteci ve köşe yazarı, çözüm sürecine katkı amacıyla bir dizi temas ve toplantı gerçekleştirecek.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 46. Başkanlar Konseyi Toplantısı, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde geniş bir katılımla Diyarbakır'da başladı. Toplantıya Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda basın meslek örgütü başkanı ve temsilcisi katıldı. TGF heyeti, ilk olarak Diyarbakır Valisi M. Cahit Kıraç'ı ziyaret etti. TGF Genel Başkanı Atila Sertel'in başkanlığındaki heyeti makamında kabul eden Vali Cahit Kıraç, gazetecileri Diyarbakır'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, barış ve dostluk mesajı verdi.

GÜNDEM ÇÖZÜM SÜRECİ

En önemli gündem maddelerinin çözüm sürecine dair yürütülen çalışmalar olduğunu belirten Diyarbakır Valisi M. Cahit Kıraç, şunları söyledi: "Dünyada barışı korumak savaştan daha zordur. İnsanların her noktada birbirini anlayan ve seven, kucaklayan bir yapı içinde bin yıldır sürdürdüğümüz gelenek göreneklerimizi bizden sonraki nesillere de aktararak, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmek zorundayız. Bunun olabilmesi için basının dile getireceği söylemler, yazılan yazılarla geleceğe ışık tutulması önemli ve anlamlı. Diyarbakır'da yapmış olduğumuz temaslarla göreceksiniz; Diyarbakır çiftçisi, esnafı, bürokrasi, yaklaşık 4 binin üzerinde STK'ları ile her noktada sizi aydınlatıcı, geleceğe umutla bakan, bölgedeki yumuşak tansiyonun giderek kökleşmesi ve doğal akışında sürmesi temennisini dile getirecektir. Bölgede huzurun ne demek olduğunu 35-40 yaşındaki insanlar yeni yeni görüyor. Daha önce Sabah kalktıklarında eve nasıl döneceklerinin hesabını yapıyordu bu insanlar. Son 2 senedir çatışma ortamı yaşanmadan, gece gündüz sokağa çıkabilen insanlar kafeteryalarda zaman geçiriyor, sosyal-kültürel etkinliklere katılım sağlıyor. Barış, bu toprakların ürettiği bir kavramdır. Bizim inancımızda barış, söylemini kendi içinde barındırmaktadır."

BARIŞIN TESİSİ

Ziyarette söz alan TGF Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel de Diyarbakır'ın, Türkiye'nin en önemli kentlerinden biri olduğunu söyledi. Sertel, "Devlet adamı olarak; demokrasinin geliştirilmesi, insan haklarının savunulması noktasında çok önemli işler yapıyorsunuz. Türkiye'nin dört bir yanından, vatanın her karış toprağından Diyarbakır'a geldik. Sizin ev sahipliğinizde başkanlar konseyini gerçekleştireceğiz. Katkılarınız için teşekkür ediyoruz" dedi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek de, bu ziyaretin, barışın tesisi, barış dilinin kullanılması ve algıların değişmesi adına önemli bir buluşma olduğunu söyleyerek, bu süreçte gazetecilere önemli görevler düştüğünü belirtti. İpek, "Umuyoruz Diyarbakır'ı en güzel şekilde tanıtırız" dedi.

Ziyarette Diyarbakır için hazırlanan tanıtım klipleri ve filmler de gösterilirken, TGF Genel Başkanı Atila Sertel, Vali Cahit Kıraç'a ziyaret anısına plaket takdim etti.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Konseyi Toplantısı için Diyarbakır'a gelen 150 gazeteci, üç gün boyunca çeşitli temaslarda bulunacak. Program dahilinde "Barış sürecinde medyanın dili ve rolü" konulu bir panel de gerçekleştirilecek. - 

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2014, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER