TKB ve ÇEKÜL’den Büyükşehir belediyesine ziyaret

Tarihi Kentler Birliği (TKB) Diyarbakır Buluşması için kentimize gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın aralarında bulunduğu konuklar, önce kentin tarihi mekanlarında gezinti yaptı, ardından Belediye Eş Başkanlarımız Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’yı makamında ziyaret etti....

TKB ve ÇEKÜL’den Büyükşehir belediyesine ziyaret
 Büyükşehir Belediyemizin, Tarihi Kentler Birliği, Diyarbakır Alan Yönetimi ve Diyarbakır Valiliği’yle ortaklaşa düzenlediği  “Alan Yönetimi Sürecinde Tarihi Kentler Birliği” buluşması için kentimize gelen konuklar, gün boyu tarihi mekanlarda gezinti yaptı.

ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tarihi Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Merkez Valisi Nurullah Çakır program öncesinde tarihi İçkale’de kısa bir gezinti yaptı. Eş Başkanlarımız Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Birsen Kaya Akad,  İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Murat Alökmen, Diyarbakır Alan Yönetimi Başkanı Nevin Soyukaya ile Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran’ın eşlik ettiği gezinin ardından konuklar, Büyükşehir Belediyemizi ziyaret etti.

Ziyarette sohbetler edildi, karşılıklı memnuniyetler dile getirildi ve böylesi buluşmaların önemine değinildi. Kısa bir soluklanmanın ardından konuklar, Anzele’den başlayarak, Keçi Burcu, Ulu Camii ve Cemil Paşa Konağı başta olmak üzere kentin tarihi mekanlarında gezintilerine devam ettiler.

Program bu akşam başlıyor

Tarihi Kentler Birliği Diyarbakır Buluşması, bugün saat 18.00’da Mitannia Regency Hotel’de başlayacak. Belediye Eş Başkanlarımız Anlı ve Kışanak, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, kentteki meslek ve sivil toplum örgütlerinin başkanları, temsilcileri, kent konseyi bileşenlerinin katılacağı toplantıya, şehir dışından da çok sayıda belediye başkanı katılım sağlayacak.

“Doğa ve Kültürel Mirası Zengini Ülkemizde Alan Yönetiminin Gerekliliği ve Yerel Yönetimler”, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin UNESCO Sürecine Yaklaşımı” ve “Diyarbakır Alan Yönetimi Çalışmalarında Son Gelişmeler” konularının tartışacağı program, bugün akşam açılış konuşmalarıyla başlayacak. Yarın ise gerçekleştirilen panelle sona erecek. Oturum başkanlığını ÇEKÜL Yüksek Danışma Kurulu Üyesi A. Faruk Göksu’nun yapacağı panelde, ÇEKÜL Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Namık Kemal Döleneken, İmar Daire Başkanı Murat Alökmen ile ÇEKÜL Vakfı Bölge Temsilcisi ve Diyarbakır Alan Yönetimi Başkanı Nevin Soyukaya sunum yapacak. Öğlene kadar süren bu panelin ardından program sona erecek, daha sonra kentin tarihi mekanlarında gezinti yapacaklar.
Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 23:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER