Tkmm'den Altaç'a Ziyaret

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Türkiye’de AK Parti’nin iktidara gelmesinin ardından sivil toplum kuruluşlarının daha organize, toplumun tabanını yansıtabilen ve biraz daha genel sorunları tartışabilen bir niteliğe büründüğünü belirtti.

Tkmm'den Altaç'a Ziyaret
 

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın AltaçTürkiye'de AK Parti'nin iktidara gelmesinin ardından sivil toplum kuruluşlarının daha organize, toplumun tabanını yansıtabilen ve biraz daha genel sorunları tartışabilen bir niteliğe büründüğünü belirtti.

Türkiye küçük Millet Meclisleri (TkMM) Başkanı İlhami Mısırlıoğlu, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç'ı ziyaret etti. Mısırlıoğlu'nu makamında ağırlayan Altaç,Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşlarının sosyal, siyasal ve ekonomik anlamda kentin ve ülkenin sıkıntılarını dile getirme ve iyi bir muhalefet yapabilmeleri taraftarı olan bir parti olduklarını söyledi. Avrupa ülkelerindeki sivil toplum kuruluşlarının, yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç olarak değerlendirildiğine dikkat çeken Altaç, "Ülkemizde de hükümetimizin iktidara gelmesinden sonra sivil toplum kuruluşları daha organize, toplumun tabanını yansıtabilen, biraz daha genel sorunları tartışabilen bir niteliğe büründüler. Bundan sonraki süreçte hem sizler hem de diğer sivil toplum kuruluşlarımızın asli anlamında yapmaları gereken çalışmaları yaparlar, biz de memnun oluruz" dedi.

"TEMENNİLERİ OBJEKTİF OLARAK ORTAYA KOYMALIYIZ"

Sivil toplum kuruluşlarının siyasi partilerin arka bahçesi, onların düşüncelerini yansıtan yan kuruluşlar gibi algılanması doğru bir düşünce olmadığını da vurgulayan Altaç, "Toplumsal anlamda temenninizi dile getirecekseniz, bunu objektif olarak ortaya koymalıyız. Siyaset günümüzde topluma yön veren ve toplumu şekillendiren bir kurum haline gelmeye başladı. Buna baktığımız zaman en başta ekonomik ve siyasal istikrar kazandı. Bunun ötesinde iç barış sağlandı. İç barış ile artık kan akmıyor, anneler gözyaşı dökmüyor, canlar toprağa düşmüyor ve ülkenin kaynakları ülkenin insanlarına akmaya başladı. Son 13 yılda yapılan yatırımlar halka ait olan kaynaklarla yapıldı. Bu anlamda TkMM'nin Diyarbakır'daki aylık toplantılarını yakından takip ediyoruz ve her zaman destekçileri olacağız" diye konuştu.

TkMM Başkanı İlhami Mısırlıoğlu ise, 30 ilde örgütlendiklerini ve her ay düzenli olarak çeşitli partilerin milletvekillerini toplantılarına davet ettiklerini belirterek, toplantılarda toplumun sorunlarını tespit ettiklerini ve bunları bir rapor ile TBMM'ye göndereceklerini anlattı. - DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2014, 20:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER