TOKİ Diyarbakır'da 2 Bin 806 Aileyi Mağdur Etti

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Diyarbakır'da 2009 yılında yoksul vatandaşlar için uygulanan proje tamamlanamadı.

TOKİ Diyarbakır'da 2 Bin 806 Aileyi Mağdur Etti
 Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Diyarbakır’da 2009 yılında yoksul vatandaşlar için uygulanan proje tamamlanamadı. Evlerini yıllardır teslim alamayan 2 bin 806 Diyarbakırlı, TOKİ yetkililerine ateş püskürdü. Yaptırdığı konutlarda alt ve üst yapı problemleri nedeniyle vatandaşları mağdur ettiği ileri sürülen TOKİ'nin, Diyarbakır’da binlerce kişiye verdiği sözü tutmadığı iddia edildi.

Diyarbakır'ın Üçkuyular bölgesinde dul, yetim ve yoksul vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olmaları için 2009 Mayıs ayında 1792 konutun temeli atıldı. ‘Yoksul Konutları’nın 650 gün içerisinde yani 2011 yılı sonunda, hak sahiplerine verilmesi planlandı. Ancak inşaatın üzerinde 5 yıl geçmesine rağmen konutların yapımı tamamlanamadı. TOKİ’nin aynı bölgede Memur-Sen üyelerine yaptırdığı 1024 konut da henüz bitmedi. 2012 yılının sonunda teslim edilmesi gereken konutlar henüz bitirilemedi.

Konutlarına kavuşamayan Diyarbakırlılar, evlerinin teslim edilmemesinden şikayetçi. Vatandaşlar, “Hükümet ve TOKİ yetkilileri ‘sizi ev sahibi yapacağız’ diye umut verdi. Konutlarımıza yerleşmeyi hayal ederken, inşaat çalışmaların bitirilmediğini gördük. Bize verilen sözlerin tutulup evlerimize bir an önce kavuşmak istiyoruz. Konutların neden geciktirildiğini ve ne zaman teslim edileceğini öğrenmek istiyoruz.” sözleriyle tepki gösterdi.
Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2014, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER