Trafik Uygulama Yetkisi Küçük Jandarmalara Verildi

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, çocuklara trafik kontrol uygulaması yaptırdı.

Trafik Uygulama Yetkisi Küçük Jandarmalara Verildi
 Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı nedeniyle, çocuklara trafik kontrol uygulaması yaptırdı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kapsamında Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından yapılan trafik kontrol uygulamasında çocukların trafik kurallarını anlatma, sürücüler ve öğrencilerin trafik bilincini artırılması sağlandı. Trafik kontrolü yapan çocuklar, sürücülere emniyet kemeri başta olmak üzere trafik kurallarıyla ilgili bilgiler verdi. Küçük jandarmaların yaptığı trafik kontrol uygulaması vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Bölgede oluşan huzur ortamında böylesi bir uygulamayı çözüm sürecine ilişkilendiren sürücüler, geçmiş dönemlerde yapılan trafik uygulamalarıyla, şimdi yapılan uygulamalarda büyük bir değişimin yaşandığını kaydetti.

Jandarma yetkilileri ise, uygulanan projenin, Jandarma Teşkilatı'nın 175. kuruluş yıl dönümü kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı fırsatının değerlendirilerek yetkilerinin bir kısmını yarının büyüklerine devrettiklerini söyledi. Jandarma yetkilileri, "Trafikte bilinçli toplum oluşması için bu tür etkinliklerin fayda sağlayacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kontrolleri yapılan araçlarda öğrenciler, sürücülere, başta emniyet kemeri, hız limiti, dikkatli kullanmaları yönünde uyarılarda bulundu. Öğrenciler, kontrol yaptıkları araçta bulunanlara, şeker, kolonya ikramının yanı sıra, şapka hediye etti. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER