Turizme Kazandırılacak Diyarbakır Surları'nda Onarım

Diyarbakır Valiliğince “Diyarbakır Surlarının Turizme Kazandırılması Projesi” kapsamında 3,5 milyon lira bütçe ile 4 burcun onarımı gerçekleştirildi.

Turizme Kazandırılacak Diyarbakır Surları'nda Onarım
 Diyarbakır Valiliğince "Diyarbakır Surlarının Turizme Kazandırılması Projesi" kapsamında 3,5 milyon lira bütçe ile 4 burcun onarımı gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Cahit Kıraç, yaptığı yazılı açıklamada, uygulanan proje ile Diyarbakır Surları'nın 10, 26, 50 ve 62'nci  burçlarının onarımının tamamlanarak, Diyarbakır'ın turizmine kazandırılması için eski ihtişamına kavuşmasının sağlandığını bildirdi.

Kalkınma Bakanlığının sağladığı desteklerle burçların onarımı için 3,5 milyon lira kaynak kullanıldığını ifade edilen Kıraç, proje ile toplam 3 bin 962 metrekarelik alanın restorasyon çalışması yapıldığını belirtti.

Kıraç, projenin tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti vurgulayarak, açıklamasında şunları kaydetti:

"Diyarbakır dünya mirası niteliğinde yapılara sahip. Bu yapının korunması ve gelecek nesillere bırakılmasının çok önemli bir kazanım olacaktır. Burçlar da bu manada Diyarbakır turizmine hizmet edebilecek bir koruma-kullanma dengesi içerisinde muhafaza edilecek. Yoğun bir çalışma sonucu 4 burcun bakım işlemleri tamamlandı. Dünyanın ortak mirası ve ilimizin en önemli turizm yüzü olan Surlar için geçen yıl proje çizimlerinin yapılmıştı. Bu yıl da onarım sona erdi. İlerleyen günlerde Diyarbakır için oluşturulması planlanan, 'Marka Kent' imajının alt yapısının hazırlanabilmesi için tarihi ve kültürel projeler önemli olacak. Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel varlıklarını ortaya çıkartacak çalışmalarımız sürecek. "

Kıraç, Diyarbakır'ın sahip olduğu güzelliklerin gün yüzüne çıkartılması adına yoğun emek ve mesai harcadıklarını, mevcut çalışmaların tamamlanmasıyla Diyarbakır'ın "Müze Şehir" statüsü kazanacağını vurgulayarak, gerek iç turizm gerekse dünya turizm pastasından şehrin hak ettiği payı alabilmesi için yapılan yatırımların önemli olduğunu belirtti. - Diyarbakır
Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2014, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER