Tutşi’den vatandaşlara su borçlarını ödeme çağrısı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdür Vekili M. Fırat Tutşi, birikmiş su borcu bulunan vatandaşların borçlarını 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte yapılandırdıklarını söyledi. Tutşi, yapılandırmada son tarihin 31 Temmuz 2018 olduğunu belirterek, su borcu bulunan abonelere bu önemli fırsattan yararlanma çağrısı yaptı

Tutşi’den vatandaşlara su borçlarını ödeme çağrısı
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdür Vekili M. Fırat Tutşi, 18 Mayıs 2018 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ve su borçlarının yapılandırılmasına imkân veren 7143 Sayılı Kanun’la ilgili açıklamalar yaptı.

31 Temmuz 2018 son tarih


Taksitlerin başvuruların 31 Temmuz 2018 Salı günü mesai bitiminde sona ereceğini dile getiren Tutşi, “Yapılandırma kapsamında vatandaşlarımız borçlarını 6, 9, 12 ve 18 taksitte ödeyebilirler. Bunun için kimlik belgeleri ile DİSKİ Genel Müdürlüğümüze gelerek başvurularını yapabilirler.” dedi.


Tutşi şöyle devam etti:

“Ödenmeyen su ve atıksu alacaklarına bağlı faiz ve gecikme zammının, alacakların peşin ödenmesi halinde yüzde 90’lara varan gecikme zamlarında indirim ve gecikme zamları oranında 2’şer ay arayla taksitlendirilecektir. Vatandaşlarımız 6 eşit taksit için yüzde 1,045, 9 eşit taksit için yüzde 1,083, 12 eşit taksit için yüzde 1,105 ve 18 eşit taksit için yüzde 1,150 faiz ödeyecek. Vatandaşlarımızı bu imkândan yararlanmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.


‘Ödenen faturalar yatırıma dönüşüyor’


Su borçlarının ödenmesinin kentte hizmet verilmesi açısından da son derece önemli olduğunu ifade eden Tutşi, “Bilindiği gibi kurumumuz su alacaklarıyla kentimizde altyapı yatırımları gerçekleştirmektedir. Tahsil edilemeyen su alacakları kente verilecek hizmetlerin önünü kesmektedir. Unutmamamız gerekir ki ödenmeyen her fatura projeye, dolayısıyla yatırıma dönüşemez. Bu nedenle vatandaşlarımızın bu konuda duyarlık göstermelerini bekliyoruz.”


‘İmar Barışı’ndan yararlanalım’


18 Mayıs 2018 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren İmar Barışı hakkında da açıklamalarda bulunan Tutşi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkilendireceği kurum ve kuruluşlara 31 Ekim 2018 tarihine kadar, ‘yapı kayıt belgesi’ ile DİSKİ’yebaşvurulması halinde imara aykırı kaçak yapılara su aboneliği vereceklerini de sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2018, 19:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER