Ulu Cami İmamı Osman Yağmur: Baş, Kol, Bacak Kesenlerin Müslümanlıkla Alakası Yok

Diyarbakır Ulucami İmamı Osman Yağmur, baş, kol, bacak kesenlerin Müslümanlıkla alakalarının bulunmadığını söyledi.

Ulu Cami İmamı Osman Yağmur: Baş, Kol, Bacak Kesenlerin Müslümanlıkla Alakası Yok
 Camii'nin İmamı Osman Yağmur Cuma hutbesinde, Irak'ın Kürt bölgesinde Müslümanlık adı altında katliamlar yapan terör örgütü İŞİD'e isim vermeden sert çıktı.

İSLAM BARIŞ, HOŞGÖRÜ VE SEVGİ DİNİDİR

Baş, kol ve bacak kesenlerin Müslümanlıkla yakından uzaktan alakalarının bulunamayacağını aktaran Yağmur, Peygamber efendimizin savaşlar öncesinde paylaştığı, "Savaşta kadınlar, çocuklar, deliler, körler, topallar, kötürümler, bunamışlar, insanlara karışmayan rahipler ve kilise hademesi öldürülmez" Hadisi şerifini paylaşan İmam Yağmur, İslam dininin barış hoşgörü ve sevgi dini olduğunu hatırlattı.

MÜSLÜMANLAR HİÇ SALDIRANLAR OLMADI

Peygamber dönemindeki savaşlarda daha Müslümanların hiçbir zaman saldıran tarafta yer almadığını hep savunma pozisyonunda olduğunu belirterek, "Bedir, Uhud ve Hendek savaşlarında da hep zalimler saldırdı Müslümanlar karşılık verdi. Savaşı değil barışı, diyaloğu, sevgiyi esas alan bir dinin mensupları farklı dinlerin mensupları bile olsalar, kendilerine saldırılmadığı müddetçe kimseye saldırıp katledemezler. Hele hele kadın ve çocukların katledilmesi, baş, kol, bacak kesilmesi İslamiyet'in, Müslümanların işi olamaz" diye konuştu.

DİNLE ALAKALARI YOK

Meydana gelen olayların en acı tarafının ise İŞİD mensuplarının yaptıklarını Müslümanlık adına yaptıklarını söylemesi olduğunu ifade eden İmam Yağmur, Müslümanın elinden ve dilinden emin olunan kimseler olduğunu dile getirerek, İŞİD için böyle bir durumun söz konusu dahi olmadığını kaydetti. 
Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 18:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER