Üniversite Projelere Desteği Yüzde 50'ye Çıkardı

Dicle Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi Yönetim Kurulu Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç başkanlığında toplandı.

Üniversite Projelere Desteği Yüzde 50'ye Çıkardı
 Dicle Üniversitesinin bilimsel kalitesini artırmak ve bilim dünyası ile entegrasyonunu sağlamak amacıyla önemli değişikliklerin yapıldığı toplantıda, yeni yönerge hazırlanarak senatoda onaylanarak yürürlüğe girdi.

Önemli değişiklerin yapıldığı yeni yönergede,"Başta TÜBİTAK projeleri olmak üzere, üniversite finans kaynakları haricindeki dış destekli projelere yüzde 10 verilen destek miktarı yüzde 50 ye çıkarılarak dış kaynaklı projelerin teşvik edilmesi sağlanacak. Üniversitemizin bilim dünyası etkileşiminin artırılmasının sağlamak amacıyla kongre, çalıştay, sempozyum gibi faaliyetlere katılımlar desteklenecek ve Dicle Üniversitesi dışından gelecek bilim insanlarına bilimsel sunum yapmaları için destek sağlanacak. Beklenen Lisansüstü Öğrenim Araştırma Projelerinin bütçelerindeki artış gerçekleştirilmiş olup, her yıl bütçe kanununda belirtilen avans miktarlarına bağlanacak"

Yeni yönetmelikteki düzenleme de şu şekilde oluştu;

"Dicle Üniversitesine bağlı enstitü ve yüksekokullarda yüksek lisans, doktora, sanatta yeterlik eğitimini sürdürmekte olan öğrenciler ile tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık öğrencilerinin eğitim programları gereğince bir öğretim üyesinin yöneticiliğinde yürüttükleri araştırma projeleridir. Bütçeleri en fazla, yüksek lisans projeleri için her yıl bütçe kanununda belirtilen avans miktarı kadar, Doktora/tıpta uzmanlık/ diş hekimliğinde uzmanlık projeleri için her yıl bütçe kanununda belirtilen avans miktarının iki katı kadardır."
Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2014, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER