Vali Aksoy Korucularla Yemekte Buluştu

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'da 27'si bayan olmak üzere 5 bin 150 geçici köy korucusunun hizmet verdiğini söyledi.

Vali Aksoy Korucularla Yemekte Buluştu
 Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Kaplan City Park'ta düzenlenen öğle yemeğinde Geçici Köy Korucuları ile bir araya geldi.

Diyarbakır Valiliği'nce tertip edilen öğle yemeğine Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra, 7.inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, vali yardımcıları, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay HasanCeyhun Keleş, İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Anadolu Köy Korucuları ŞehitAileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, Güneydoğu Köy Korucuları Federasyon Başkanı Şeydoş Karadağ, askeri erkan ve Geçici Köy Koruyucuları katıldı.

Tertip edilen yemekte konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin AksoyDiyarbakır'da 19'u bayan olmak üzere 4 bin 76 korucunun mevcut olduğunu söyledi.

Yine 8'i bayan olmak üzere bin 74 gönüllü köy korucusunun bulunduğunu anlatan Vali Aksoy şöyle dedi:

"Toplamına baktığımızda 5 bin 150 geçici köy korucusu ve gönüllü köy korucusu olmak üzere Diyarbakır'da hizmet vermektedir. 17 ilçe ve 903 mahallemizde bu korucularımız hizmet veriyor. Diyarbakır il sınırları içerisinde en fazla köy korucumuz 682 ile Kulpilçemizde, en az köy korucumuz da 2'şer tane olarak Kayapınar ve Yenişehirİlçelerimizde görev yapmaktadırlar.

"Terörle Mücadelede Önemli Katkılar Sundular"
Özellikle bölgemizde 1985 yılından itibaren geçen süreç içerisinde korucu sayılarımız zaman zaman artmış, zaman zaman azalmış ama belirli sayıların üstünde bu hizmetleri büyük bir gayret ve titizlikle sürdürmüşlerdir. Terörle mücadelede ülkemizin birliğine, bölünmez bütünlüğüne çok önemli katkılar sunmuşlardır. Bugüne kadar kuruluşundan itibaren Diyarbakır sınırları içerisinde 132 geçici köy korucumuz ve 10 gönüllü köy korucumuz olmak üzere 142 korucumuz şehit olmuştur. 118 geçici köy korucumuz ve 20 gönüllü köy korucumuz da yaralanmıştır. Devlet olarak bir polisimiz nasılsa, bir askerimiz nasılsa, korucumuz da aynıdır, onları bu şekliyle görüyoruz. Şehit olan tüm köy korucularımıza ve bütün şehitlerimize bu vesile ile Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralanmış olan korucularımıza da sağlıklı, huzurlu bir yaşam diliyorum.

"Asker, Polis İle Kol kola, Omuz Omuza Görev Yapıyorlar"

Ülkemizin birliği ve dirliği için, bölünmez bütünlüğü için polisimizle, askerimizle, jandarmamızla kol kola omuz omuza görev ifa ediyorsunuz. Zaman zaman federasyon ve konfederasyon temsilcisi arkadaşlarımızla, korucubaşı arkadaşlarımızla çeşitli vesilelerle görüşme imkânımız oluyor. Sizlerin sorunlarını ve taleplerini bizlere aktarıyorlar. Bugün de yazılı olarak bunları bizlerle tekrar paylaştılar. İl ölçeğinde çözebileceklerimizi burada çözmek adına her türlü gayreti göstereceğiz. Bizi aşan hususları da Bakanlığımıza aktarılmak suretiyle çözüm üretmek adına onlardan talep edeceğiz. Bu anlamda bugüne kadar sunmuş olduğunuz hizmetler için ve bundan sonraki hizmetleriniz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

"Devlet ve Milletimizin Emrinde Hizmete Devam"

Yemekte Güneydoğu Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Şeydoş Karadağ da kısa bir konuşma yaptı. Karadağ'ın ardından konuşan Köy Korucuları Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen ise şunları söyledi:

"442 Sayılı Köy Kanun'una göre korucularımız 22 ilde geçici ve gönüllü olmak üzere 1985 yılından beri devletimizin emrinde, milletimizin hizmetinde görev yapmaktadırlar. Şu anda görevi başında olan 47 bin köy korucumuz, hiçbir maaş, hiçbir karşılık beklemeden devletinin yanında, milletinin emrinde 20 bin köy korucumuz ve 2007 yılından beri getirilen emeklilik sistemiyle emekli olan 25 bin köy korucumuz beraber yaklaşık 90 bin köy korucumuz dün olduğu gibi bugün de milletinin hizmetinde devletinin emrinde görev yapmakta ve bundan sonra da görev yapmaya devam edecek"

Yapılan konuşmaların ardından komutanlar ayrı ayrı masalara oturarak köy korucularıyla yakından ilgilendi. Yemekten sonra Anadolu Köy Korucuları Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen tarafından Vali Aksoy'a koruculara gösterdiği yakın ilgi nedeniyle bir plaket verildi. Vali Aksoy, birlikte yenen yemek sonrasında bir süre korucular ile sohbet edip sorunlarını dinledi. Günün anısına çekilen fotoğrafın ardından yemek son buldu.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 23:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER