Vali Güzeloğlu, Diyarbakır Tarımını Değerlendirdi

Vali Güzeloğlu, Diyarbakır tarımını değerlendirdi Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu: "Diyarbakır'ın sadece ilimiz değil ülkemiz değil dünya çapında bir tarımsal üretim merkezi haline getirilmesi en temel önceliğimizdir"DİYARBAKIR - Diyarbakır'da Ziraat Odaları başkanları ile bir araya..

Vali Güzeloğlu, Diyarbakır Tarımını Değerlendirdi
Diyarbakır'da Ziraat Odaları başkanları ile bir araya gelen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Diyarbakır'ın sadece ilimiz değil ülkemiz değil dünya çapında bir tarımsal üretim merkezi haline getirilmesi en temel önceliğimizdir" dedi. 

Diyarbakır Valisi 
Hasan Basri Güzeloğlu, kentteki Ziraat Odası başkanları ile bir araya geldi. Diyarbakır Ziraat Odası Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan Vali Güzeloğlu, Diyarbakır'ın tarımsal potansiyelinin Sadece Türkiye için değil dünya için de önem taşıdığını söyledi. Tarımın tüm dünyada ve Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da önemli bir sektör olduğuna değinen Vali Güzeloğlu, "Bugün itibari ile kırmızı mercimekte Türkiye birincisi en fazla üzüm üreten ikinci ili, buğdayda Türkiye'de üçüncü sırada, pamukta Türkiye'nin en fazla 4. üretimini gerçekleştiren ili, mısır ve diğer ürünlerde 5, 6, 7. sıralarda. Sadece üretim yapmıyoruz, buğdayda pamukta Türkiye ve dünyanın en kaliteli buğday ve pamuğunu üretme iddiasını da taşıyoruz. Süt üretiminde de bugün itibari ile Diyarbakır yaklaşık 450 bin tonluk yıllık süt üretimine konu olan süt ürünlerinde Türkiye'nin önemli bir üretim merkezi konumunda. Bugün itibari ile bal üretimi Türkiye'de Diyarbakır'ı 15. sırada buluşturmakta ama giderek bal üretiminde de Diyarbakır diğer bütün üretim boyutlarında olduğu gibi daha öne çıkmanın şu an itibari ile hem çalışmasını hem de planlamalarını arttırmaktadır. Diyarbakır'ın sadece ilimiz değil ülkemiz değil dünya çapında bir tarımsal üretim merkezi haline getirilmesi en temel önceliğimizdir. Mazot desteği bu yıl 3 kat artacak. Bu çiftçimizin üretiminde hem de belirlediğimiz hedeflerin elde edilmesine çok büyük katkı sağlayacak" dedi.


Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.
Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2018, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER