Vali Kıraç, Mahalli İdareler Derneğini Ziyaret Etti

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Mahalli İdareler Derneğini ziyaret etti.

Vali Kıraç, Mahalli İdareler Derneğini Ziyaret Etti
 Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Mahalli İdareler Derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Ömer Faruk Taş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Mustafa Cahit Kıraç'a, Dernek Başkanı Ömer Faruk Taştarafından yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Gayet samimi bir ortamda geçen ziyarette yerel yönetimler ve Kent sorunları konuşularak karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

KIRAÇ'A TEŞEKKÜR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Ömer Faruk Taş, "Sivil toplum kuruluşlarına verilen değeri bir kez daha göstermiştir. Sayın Valimiz Mustafa Cahit Kıraç'a teşekkür ediyoruz." dedi.

DERNEK KÖKLÜ BİR GELENEKTEN GELİYOR

Dernek hakkında bilgi veren Taş, Derneklerinin kamu yararı statüsünde ve Genel Merkezi'nin Ankara'da olduğunu belirterek, "Yaklaşık 2,5 yıl önceDiyarbakır Şubemizi 23 arkadaşımızla birlikte kurduk. Kurucular Kurulumuzda çeşitli meslek sahibi arkadaşlarımız bulunmaktadır. Derneğimiz köklü bir gelenekten geliyor. Süreli Yayınlarımız ve mevzuat kitaplarımız bulunmaktadır. Mahalli idareler Enstitüsü bulunmaktadır. Burada çok tecrübeli ve deneyimli hocalarımız görev almaktadır. Eğitimsel çalışmalar yapmaktayız. İnternet üzerinde yayın yapan bir TV'miz bulunmaktadır" dedi.

HERKESE VE HERKESİME EŞİT MESAFEDEYİZ

Sivil Toplum Kuruluşu olarak herkese ve herkesime eşit mesafede tarafsız ve yansız olarak hizmet vermekteyiz. Derneğimizin kuruluş amacına uygun olarak Mahalli İdarelerin hizmet kapasitelerinin yükseltilmesi için kendilerine danışmanlık ve ikaz edici güzel tavsiyelerde bulunmaktayız. Zaman zaman mahalli idareler arasında köprü oluyoruz. Şehrimizle ilgili güncel olarak hepimizi ilgilendiren sorunlar bulunmaktadır. Bu sorunları çözüm önerileri ile birlikte dile getirmekteyiz" diye konuştu.

MAHALLİ İDARELER ÖNEMLİDİR

Vali Kıraç ise, mahalli idarelerin önemini vurgulayarak, Diyarbakır'da gösterdikleri başarılı faaliyetlerden dolayı derneğe teşekkür etti. Ziyarete Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran da eşlik etti. Ziyaret Diyarbakır Valiliğitarafından hazırlanan "Alemleri Nur Eyledi" ve "Suzan Suzi" klibinin izlenmesiyle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2014, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER