Vali Kıraç'tan 'Çözüm Süreci' Açıklaması

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, çözüm süreci ile ilgili yaptığı açıklamada, bölgede son iki yıldır çatışmanın olmadığını söyledi.

Vali Kıraç'tan 'Çözüm Süreci' Açıklaması
 Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, çözüm süreci ile ilgili yaptığı açıklamada, bölgede son iki yıldır çatışmanın olmadığını söyledi.
Diyarbakır'ın bir medeniyet şehri ve uygarlıklar bölgesi olduğunu belirten Vali Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır'ın tanıtılması amacıyla Eğil ilçesinde basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Kıraç, çözüm süreciyle birlikte 2 yıldan beri bölgede çatışma olmadığını dile getirdi. Kıraç, "Çözüm süreciyle birlikte iki yıla yakın bir süredir çatışmanın olmadığını görüyoruz, ölümlerin olmadığını görüyoruz. Son günlerde bazı ufak tefek bazı sıkıntılar yaşasak da bölgenin dokusuna uyuşmadığını söylemek adına bunları yapıyoruz. Yani Diyarbakır'ın marka değerini düşürmeye kimsenin hakkı yok. Biz insanlığımızla, değerlerimizle, eserlerimizle, peygamberlerimizle varız. Yoksa Diyarbakır çatışmalarla, sıkıntılarla kendini izah edecek bir şehir değil. Onlar geride kaldı artık biz Diyarbakır'da eğitimde, sağlıkta, kültürde ve bu tür etkinliklerde var olduğumuzu göstermek, akademik çalışmalarla kendimizi ispat etmek zorundayız. Diyarbakır'ın vazgeçemeyeceği sektör turizm sektörüdür. Bunu da rakamla belirleyemeyiz. Bizim Diyarbakır'ın en güçlü, dokunulması en uygun ve herkes tarafından kabul edilmesi gereken alanı tarihtir, kültürdür, sanattır, insan varlıklarıdır. Bu alanda ne kadar ileriye gidersek o noktaya gitmeye gayret ediyoruz. Yani geçtiğimiz yıl Diyarbakır'a gelen turist sayısı 200 bin civarındaydı. Bu rakam Diyarbakır'ın tarihi değerleriyle bağdaşmıyor, örtüşmüyor. Dolayısıyla Türkiye 2023 yılı hedeflerini 50 milyon turist 50 milyar gelir olarak koydu. Doğuya, batıya, kuzeye bütün Orta Anadolu'ya düşen görevler var. Diyarbakır'a düşen görev kısmı bizim üstlenip sektör ilgilileri ile üstlenmemiz lazım" dedi. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2014, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER