Vatandaş Parklara Akın Etti

Diyarbakır'da yüksek sıcaklar karşısında vatandaşlar parklara akın etti. Çoluk çocuk parklara gelen vatandaşlar hem serinliyor hem de günün yorgunluğunu atıyor.

Vatandaş Parklara Akın Etti
 Diyarbakır'da havaların akşam saatlerinde bile yüksek sıcaklarda seyretmesi karşısında vatandaşlar parklara akın etti. Çoluk çocuk parklara gelen vatandaşlar hem serinliyor hem de günün yorgunluğunu atıyor. Parklardaki kaydıraklarda kayan, salıncaklarda sallanan, sağa sola koşturan çocukların ise keyfine diyecek yok.


Güneşli havayı fırsat bilen Diyarbakır halkı yaşlısı, genci ve çocuğuyla parklara akın etti.
Gündüz saatlerinde parklar içindeki ağaçların gölgesinde serinleyen vatandaşlar, akşam saatlerinde de yine parklara akın ediyor.


Çocuklar Rengarenk, Cıvıl Cıvıl

Hava sıcaklığının 20 derece dolaylarında seyrettiği kentte en serin yerlerin başında gelen parklarda özellikle çocuklar keyifli anlar yaşıyor. Park içindeki salıncak ve kaydıraklarda eğlenen çocukların keyifli anları yüzlerine yansıyor. Ailelerin çocuklarıyla parklara gelmesiyle çocukların sevdiği elma şekeri, pamuk şeker ve balon satıcıları da parklarda sık görünmeye başlandı.


"Sıcaktan Bunaldık"


Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu parkına gelen Burhan Karakaş, sıcak havalardan dolayı, kendisi ve çocuklarının evde kalamadığını belirterek, "Havaların ısınmasıyla birlikte kendimizi ailece parka attık. Parkta temiz hava alıyoruz. Kimi zaman hava bozulsa da yinede sıcak olduğunu düşünüyorum. Çocuklarda da tedbiri elden bırakmadan parklara gelip oturuyoruz. Çocuklarımız o sıkıcı kışın, yağmur ve çamurun etkisinin ardından parklara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Parka girdiğimizde onları tutamıyoruz. Bizden çok onlar seviniyor" dedi.


Gece serinliğine kadar parklarda oturuluyor


Temiz havaların hem sağlıklarına faydalı geldiğini hem de çocukların gelişimine faydalı olduğunu ifade eden Mehmet Dilek ise, "Bu müthiş bahar havasının tadını çıkarmak lazım. Zaten Diyarbakır'da bahar çok az yaşanıyor o zaman kısa zamanda bunun tadını çıkaralım. Çocuklarımız ile gece serinliğine kadar parklarda oturuyoruz. Stres, günün yorgunluğunu atıyoruz. Açıkçası rahatlıyoruz" diye konuştu.


Piknik alanlarının yetersizliği karşısında parklarda piknik


Parklara ailesiyle oturmak için gelenlerin yanı sıra, bazı ailelerde parklar içerisinde piknik yaptıkları gözlendi. Kentte özellikle kent merkezine yakın olan piknik alanlarının yetersizliği karşısında maddi durumu el vermeyen vatandaşlar pikniklerini kentiçerisindeki parklarda yapıyorlar.


Kaynak: Özgür Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2015, 17:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER