Velilerden İkili Öğretime Tepki

Diyarbakır’da Selahaddını Eyyübi Anadolu Lisesi’nin ikili öğretime geçilmesini protesto eden yaklaşık 200 veli, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü bastı.

Velilerden İkili Öğretime Tepki
 Diyarbakır'da Selahaddını Eyyübi Anadolu Lisesi'nin ikili öğretime geçilmesini protesto eden yaklaşık 200 veli, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü bastı.

Diyarbakır'da Selahaddını Eyyübı Anadolu Lisesi'nin ikili eğitime geçmesiyle aileler İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasına girerek yetkililerle görüşmek istedi. İl Milli Eğitim Müdürü'nün yerinde olmadığını belirten görevliler ile veliler arasında tartışma yaşandı. Görevliler, velileri sakinleştirmek için milli eğitim binasının yemekhanesinde topladı. Veliler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 4+4+4 eğitim sistemi sebebi ile ilköğretim okulu olan bir çok okul, ilkokula veya ortaokula dönüştürdüğünü belirterek, bu durumun ikili öğretim yapan bazı liselerde de mevcut olduğunu kaydetti.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de velilere, 11 liseyi daire başkanının kendisinin seçtiğini devamının geleceğini dile getirerek, ikili eğitim konusunun sadece 9. sınıflarla alakalı olduğunu ifade etti.

Velilerden Ulvi Karslıoğlu, "Selahattin Eyyübi Lisesi'nde okuyan çocuklarımızın uğramış olduğu mağduriyeti velilerle beraber Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geldik. Toplam 200 veli bu sistemi protesto etmek için burada bulunmaktayız. Haksızlıkla karşı karşıyayız çocuğumun gittiği lise tek öğrenim olarak eğitim vermekteydi. Okulun sistemine göre çocuklarımızı gönderdik. Biz buna karşıyız ikili öğretim istemiyoruz kalite ve eğitim yok sınıflar çoğalacak, dersler 80 dakika haricinde okulun kapasitesi öğrencilerimize yansıyacak. Ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Veliler, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ayrıldı. 
Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2014, 21:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER