"Xwezgînî" Moskova Tiyatro Festivali'nde

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'nun oynadığı Kürtçe "xwezgînî" oyunu, Rusya'nın Moskova kentinde sanatseverlerle buluştu.

 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu`nun oynadığı Kürtçe "xwezgînî" oyunu, 11. Uluslar arası Tiyatro Festivali çerçevesinde Rusya'nın Moskova kentinde Jarptisa (Simurg) Tiyatro Salonu`nda sanatseverlerle buluştu.
Oyunu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe, Moskova Kürt Kurumları Kültür Başkanı Mêrabî Şamoyev, Moskova Mezopotamya Kürt Hukuku Başkanı Refîqê Kamil, Kürt Ulusal Kürtürel Otonomi Federasyonu Başkanı Ferhat Fetî ve birçok Kürt kurum temsilcisi ile çok sayıda kişi izledi.

11. Moskova Uluslararası Tiyatro Festivali Direktörü Vera Andreveyna yaptığı konuşmada, kültürel kaynaşmaya değinerek, "Rusya'daki birçok etnik halk bizim festivale katılmış bulunmakta ama Kürtler ilk kez kendi ülkelerinden bir oyun ile buradalar. Bu bizim çok önemlidir." dedi.

Muharrem Cebe de Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı bünyesindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şalîko Bêkes tarafından yazılan Xwezgînî adlı oyunda; Kemal Ulusoy, Rêzan Kaya, Özcan Ateş ve Şalika Bêkes oynuyor. 
Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2014, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER