Yaşıtları Günlerini Kutladı, Onlar Çalıştı

Diyarbakır'da yaşları 13 ila 16 arasında değişen bazı çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, ailelerine maddi katkıda bulunmak için seyyar satıcılık yaptı.

Yaşıtları Günlerini Kutladı, Onlar Çalıştı
 Diyarbakır'da yaşları 13 ila 16 arasında değişen bazı çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, ailelerine maddi katkıda bulunmak için seyyar satıcılık yaptı.
Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı, Diyarbakır Valiliği önünde gerçekleştirilen törenle kutlandı. Kutlama alanında bazı çocuklar eğlenirken, bazıları da seyyar satıcılık yapmak zorunda kaldı. Annesinin ve dört kardeşinin geçimini sürdürmek zorunda kalan 16 yaşındaki Mazlum Fidan, babası ve annesinin boşanması sebebiyle simit satarak aile geçimine katkı sağladığını söyledi. Fidan, "Bugün resmi tatil, yaşıtlarım törende eğleniyor ben de burada simit satarak onların eğlencelerini izliyorum. Biz karnımızı nasıl doyuracağız diye düşünüyoruz. Ekmeğimizi taştan çıkarmak zorundayız. Oyuncağım bile hiç olmadı, neyin bayramını kutlayacağım" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Mart tarihinde Diyarbakır'da düzenlemiş olduğu mitingde çocuklara dağıtılan bayrakları toplayıp bugün sattıklarını belirten 13 yaşındaki Mustafa Günaydın ise, "Başbakan'ın Diyarbakır mitinginde bayrak biriktirdik. Biriktirdiğimiz bu bayrakları bugün 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda satıyoruz. Arkadaşlarıma yardım etmek amacıyla çalışıyorum, paraya ihtiyacım yok. Yaşım küçük olabilir ama dostluk, kardeşlik benim için çok önemli. Büyüklerim kardeşlik duygusundan çok yoksun olmasaydı bugün Afrika'da çocuklar açlıktan ölmezdi, zenginler de lüks tekneleriyle boğazda tur atmazdı" diye konuştu.

Satış yaparken zengin çocuklar tarafından aşağılandığını anlatan Günaydın, bugüne kadar kimselere muhtaç kalmamak için çalıştıklarını, büyüyünce adaletsizlikle savaşacağını söyledi. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER