YDG-H'liler Anahtarını Aldıkları Belediye Otobüsü ile Yolu Kapattılar

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde akşam saatlerinde Koşuyolu caddesine inen yüzleri maskeli grup, el yapımı patlayıcı ve havayi fişeklerle trafiğe kapattı

YDG-H'liler Anahtarını Aldıkları Belediye Otobüsü ile Yolu Kapattılar
 Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde akşam saatlerinde Koşuyolu caddesine inen yüzleri maskeli bir grup, el yapımı patlayıcılar, havayi fişekleri attıktan sonra yolu trafiğe kapattı. Kontak anahtarını aldıkları Belediye otobüsüyle yolu kapatan göstericileri polis, havaya ateş açarak dağıttı.

TERÖRİSTLER YOLA RASTGELE BOMBALAR ATTILAR

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bu akşam saat 19.30 sıralarında yüzleri maskeli ellerinde havayi fişekler, el yapımı patlayıcılar bulunan bir grup, eylem yaptı. PKK'nın şehirlerdeki yapılanması olan YDG-H mensubu grup, Koşuyolu caddesi üzerinde bir araya gelerek yolun geliş ve gidiş güzergahlarını kapattı, yola rast gele el yapımı bombalar attı. uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolda şehir içi yolcu taşıyan belediye otobüsünün kontak anahtarını da alan göstericiler, otobüsü yolcularını indirdikten sonra barikat olarak kullandı. Grup, yolcu otobüsüyle yolu kapatan ve araçlarda kimlik kontrolü yaptı.

POLİS GÖSTERİCİLERİ HAVAYA ATEŞ AÇARAK DAĞITTI

Panzerlerle olay yerine gelen polis, göz yaşartıcı gaz bombaları ve ardından havaya silahla ateş açarak göstericileri dağıttı. Göstericiler sokak aralarına kaçarken, yolu kapatan belediye otobüsü ise daha sonra çekilerek trafik akışı tekrar sağlandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2015, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER