Yeni Müdürden Yeni Projeler

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Aydın Ak, ayağının tozuyla gelir gelmez yenilikçi projelerini de hayata geçirmeye başladı.

Yeni Müdürden Yeni Projeler
 Tüm ülkede karne sevinci yaşandı. Karneler dağıtıldı, 18 milyon öğrenci karnesini aldı ve yaklaşık 800 bin öğretmen ile birlikte yorucu geçen bir dönemin sonunda 2 haftalık bir dinlenme sürecine girildi.


Bu yorucu süreci tatil ile taçlandıran Milli Eğitim Bakanlığı, bölgeye isabetli atamalarla süreci verimli hale getiriyor. Bu kapsamda bir süre önce Diyarbakır'ın Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Aydın Ak, ayağının tozuyla gelir gelmez yenilikçi projelerini de hayata geçirmeye başladı.

Bu kapsamda Bismil Kaymakamlığı, Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Bankasıişbirliğinde "Karneni Getir, Kitabını Götür" kampanyası düzenlendi. Kampanya çerçevesinde karne günü Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır ve İlçe Milli Eğitim MüdürüAydın Ak tarafından 5 bin adet 100 temel eser öğrencilere dağıtıldı. Karne hediyesine kavuşan öğrencilerin sevinçleri yüzlerinde okundu. Tatil süresince okuyabilecekleri bir kitaba sahip oldukları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Kampanya ile ilgili bilgi veren Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, "Çağdaş bir toplumda gelişmişliğin ölçütlerinden biri de belirlenen bir devlet politikası temelinde üzerinde önemle durulan okuryazarlık ve okuma alışkanlığıdır. Ülkemizde kendini hissettiren ve nedenlerinin ayrıntısıyla ortaya konması gereken sorun olan okuma sorununun sıklıkla hissedildiği bir coğrafyada yaşıyoruz. Kitapsız yaşam kör,sağır,dilsiz bir yaşamdır.Okumak insanca ve uygarca bir eylemdir.Dolayısıyla Bismil'deki çocuklarımıza bu alışkanlığı kazandırma ülküsü ile yola çıktık. Bismil İlçe Kaymakamımız ve Halk Bankası desteğiyle öğrencilerimize bugün binlerce kitap dağıtık.Projelerimizin ilk adımını teşkil eden bu süreci inşallah önümüzdeki günlerde Teog taraması ile devam ettireceğiz. Yirmi bin dolayında Teog tarama sınavını ücretsiz olarak okullarımıza uygulayacağız" dedi. Ak, karnelerini alan tüm öğrencileri de tebrik ederek başarılar diledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2015, 18:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER