Yeni Yağmur Suyu Şebekesi Döşeniyor

Diyarbakır'a daha konforlu bir altyapı kazandıracak olan yağmur suyu kanal çalışmaları kentin farklı noktalarında devam ediyor.

Yeni Yağmur Suyu Şebekesi Döşeniyor

   Genel Müdürlüğü, yağmur sularını kanalizasyon hattına karışmadan doğrudan  Nehri'ne aktarmayı ve daha konforlu bir kent yaratmayı amaçlayan yağmur suyu kanal çalışmalarına devam ediyor.



DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün kendi öz kaynakları ile 2015 yılının Haziran ayında başlattığı "  Kısmi Yağmur Suyu Kanal Şebekesi Yapım İşi" kentin farklı noktalarında devam ediyor. Çalışma kapsamında  Alanı, Kamışlo Bulvarı,  caddelerindeki yağmursuyu çalışmaları eş zamanlı yürütülüyor. Çalışmaların önümüzdeki günlerde Orhan Doğan Caddesi'nde de başlatılması planlanıyor.

Sözleşme Bedeli 3 Milyon Tl

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yatırım İnşaat Daire Başkanlığı İnşaat Teknikeri M. Zülfü Eser,  Genel Müdürlüğü'nün kendi öz kaynaklarıyla hayata geçirdiği " Kısmi Yağmur Suyu Kanal Şebekesi Yapım İşi"nin sözleşme bedelinin 3 milyon TL olduğunu söyledi. Eser, çalışmaların 2017 yılının Haziran ayında tamamlanmasını öngördüklerini belirtti.

4 Bin 933 Metre Şebeke Döşenecek

Eser şöyle konuştu: "Çalışma boyunca 1800 metre 400 mm, 550 metre 500 mm, 1100 metre 600mm, 933 metre 1000 mm ve 550 metre de 2400 mm çapında borular döşüyoruz. Yine aynı kapsamda 6 bin 450 metre de ızgara bağlantısı yapıp, 250 adet ızgara yapımı gerçekleştireceğiz. Buna göre toplamda 4 bin 933 metre yağmur suyu kanal şebekesi yapılmış olacak."

 Alanı'ndaki  Eski Kanalı Kapatılıyor

Eser,  Alanı'nda yürüyen çalışmaların "  Kısmi Yağmur Suyu Kanal Şebekesi Yapım İşi"nin bir parçası olarak hayata geçirildiğini; ancak özelliğinin farklı olduğunu ifade etti. Eser konuşmasını şöyle sürdürdü: " Alanı'nda yapılan çalışmamız eski  kanalının kapatılması çalışmalarının son halkası niteliğindedir. Bilindiği üzere; 'nin Yenişehir İlçesi İplik Mahallesi'nden  Bağcılar Mahallesi'nde bulunan 88 Afet Evleri konutlarına kadar olan açık sulama kanalının Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin ardından2009 yılında Kent Geneli Master Planı çerçevesinde yağmur suyu ana kolektörü olarak projelendirildi. Güzergâhtaki açık sulama kanalı,  tarafından 2011'den bu yana bütçemiz elverdiği ölçüde kapalı bir sisteme dönüştürülerek sağlıklı bir hale getirilmeye çalışıldı. İşte  Alanı'ndaki çalışmamız bu işin son halkası olarak şu an tamamlanmaktadır."

 sulama kanalının 15 bin metre olduğunu söyleyen Eser,  Alanı'ndaki 550 metrelik bölümün tamamlanması ile açık sulama kanalını tamamen yağmur suyu şebekesine dahil edeceklerini söyledi.

 Genel Müdürlüğü, yağmur suyu kanal şebeke çalışmalarını bir yandan kendi öz kaynakları ile bir yandan da  Yatırım Fonu olan IPA ile yaptığı sözleşmeler çerçevesinde yürütüyor. IPA ile yapılan sözleşme doğrultusunda yapılan çalışmalar şu an Kışla Caddesi'nde yürütülüyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2016, 19:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER