Yenişehir'de Hizmet Binası İnşaası

Yenişehir Belediyesi Elazığ yolu üzeri İplik Mahallesi'nde bulunan 42 bin metre karelik alanı hizmet binası yapımı için ilk kazıyı gerçekleştirdi.

Yenişehir'de Hizmet Binası İnşaası
 Yenişehir Belediyesi Elazığ yolu üzeri İplik Mahallesi'nde bulunan 42 bin metre karelik alanı hizmet binası yapımı için ilk kazıyı gerçekleştirdi. BDP Yenişehir Eş Başkanları Selim Kurbanoğlu, Ülkü Baytaş, BDP Yenişehir İlçe Örgütü, mahalle muhtarları ve çok sayıda yurttaş yapılacak olan Hizmet binası için bir araya geldi.
Paletli kepçenin başına geçen eş başkan adayları ilk kazıyı yaparak, hizmet binası için start verdiler. Kentim Kimliğimdir Şiarıyla hareket ettiklerini belirten Kurbanoğlu "Görmüş olduğunuz bu alan yaklaşık 42 bin metrekaredir. 10 bin metre karesi Yenişehir Belediyesi Hizmet alanı olarak, 32 bin metrekaresi de kamusal olmak üzere yeşil alan ve mahalle evi yapılarak halkımızın hizmetine sunulacaktır. Şu ana kadar Yenişehir Belediye'mizin kendisine ait hizmet binası yoktu. Esasında siyasetimiz, Yenişehir yönetimimiz, il ve ilçe örgütümüzle beraber 2009 da yönetime geldiğimizde çok rahatlıkla hizmet binasını yapabilecek gücümüz ve irademiz vardı. Ancak klasik sistem partilerinin yaklaştığı gibi bir yaklaşım sergilemedik. Neden böyle bir yaklaşımımızın olduğunu sorarsanız? Biz daha fazla mağdur bölgelerimizden oluşan mahallerimizde ve köylerimizde hizmet vermek istedik. Kendimize hizmet binası yapmak istemedik. Bunu dinen de söylüyorum haram olarak değerlendirdik. Kendimizin çok rahat oturabileceği ancak mahallerimizde hizmeti yürütemeyecek düzeyde bir anlayışa sahip değiliz" diye ifade etti. Paletli kepçenin başına geçen adaylar, ilk kazıyı zılgıtlar ve alkışlarla ilk kazıyı gerçekleştirdi.

BARIŞI İNŞA EDERKEN HİÇ KİMSEDEN KORKMAYACAĞIZ

Ardından 30 Mart'a yapılacak olan yerel seçim çalışmalarına devam eden Eş Başkanlar, yurttaşların oluşturdukları yüzlerce araçlarla konvoy halinde Köy ve Mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi. Dokuz Çeltik (Şexkent) , Sivritepe, Terziyan Mezrası, Tırham ve Çıksor köyleri ziyaret edildi. Eş Başkanları coşkuyla karşılayan halka teşekkür eden BDP Yenişehir Eş Başkan Adayı Ülkü Baytaş, "Barışı inşa ederken hiç kimseden korkmadan, kendi öz yönetimimizle inşa etiğimiz bir gün olacak sizlere bir merhaba demek için geldik. Gücümüzü sandıklara yansıtırken aynı zaman da yaşantımızı tüm haksızlıklara rağmen nasıl öreceğimizi de göstermiş olacağız 30 Mart Kürtlerin yeniden yaşamını inşa etiği, yeniden kendi yaşamını ördüğü ve tüm olumsuzluklara rağmen barışı nasıl ördüğünü görecektir. Ben bugüne bayram arifesi diyorum ve 30 Mart'ın hepimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 20:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER