Yenişehir'in 32 Dönümlük Parkı İlçeye Nefes Verecek

Yenişehir Belediyesi'nin yeni hizmet binası sınırları içerisinde yer alan 32000 metrekarelik alana yapılan parkın yapım çalışmaları devam ediyor.

Yenişehir'in 32 Dönümlük Parkı İlçeye Nefes Verecek
 Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü tarafından yürütülen park yapım çalışmalarına bir yenisini ekledi. Belediye hizmet binası etrafını çevreleyecek olan park, yeşillendirme çalışmasıyla halkın doğayla kavuşmasına olanak sağlıyor.


32 dönümlük arazinin 20 dönümünün yeşillendirme çalışmalarına ayrıldığı parkta ayrıca çocuk oyun gruplarının yanı sıra engelli oyun grubu ve engelli spor aletleri ve amfi tiyatro yer alıyor. Park yapımı hakkında bilgi veren Gülay Tekin Kuzu parkın 32 dönümlük bir arazinin 20 dönümlük kısmının yeşil alana ayrıldığını, insanların ve özellikle çocukların İplik Mahallesi'nde oyun alanlarının yetersiz olmasından kaynaklı böyle bir projeyi gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Parkın büyük çoğunluğunun yeşil alana ayrıldığını belirten Kuzu" Amacımız şehrin gürültüsünden uzak, halkımızın doğayla bütünleşeceği, çocukların dilediği gibi oyun oynayacakları alanları oluşturmaya çalışmaktır. Bu amacımıza hizmet edecek parkımız adeta bir kompleksin içinde yer alması gereken alanları oluşturuyor. Parkın içerisinde çocuk oyun grubu, fitness aletleri, yürüyüş ve bisiklet yollarının yanı sıra engelli çocukların ve halkımızın daha rahat ve güvenli hareket edebileceği engelli oyun grubu ve engelli spor aletleri de yer alıyor "dedi.
Aralık ayında halkın hizmetine sunulması planlanan parkta ayrıca küçük bir amfi tiyatronun da yer alacağını belirten Kuzu" Belirli aralıklarla çeşitli sinema gösterilerinin yer alacağı amfi tiyatronun kurulmasıyla da halkın hem kültürel hem de sosyal ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışcağız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2015, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER