YOKSUL ÖĞRENCİLERLE KARDEŞ OKUL DAYANIŞMASI…

Diyarbakır Özel Bilfen Okulları,kardeş okul ilan ettiği Sur İçi’ndeki İskenderpaşa İlkokulu öğrencilerine giyim,kırtasiye ve spor malzemeleri yardımında bulundu. İki okul öğrencilerinin buluşmasında göz yaşartan duygu dolu sahneler yaşandı.

YOKSUL ÖĞRENCİLERLE KARDEŞ OKUL DAYANIŞMASI…
 Diyarbakır Özel Bilfen Okulları,kardeş okul ilan ettiği Sur İçi’ndeki İskenderpaşa İlkokulu öğrencilerine giyim,kırtasiye ve spor malzemeleri yardımında bulundu. İki okul öğrencilerinin buluşmasında göz yaşartan duygu dolu sahneler yaşandı.

 

SOSYAL DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Yaptığı sportif ve sosyal faaliyetlerle son dönemlerde adından söz ettiren Diyarbakır Bilfen Okulları, örnek bir proje ve çalışmaya imza attı. Bilfen Okulları, Sur İçi’nde bulunan yoksul ve dar gelirli ailelere mensup çocukların eğitim gördüğü İskenderpaşa İlkokulu ile kardeş okul projesi geliştirdi. Proje kapsamında ilk etapta Bilfen Okulları’nda öğrenim gören çocukların aileleri ,okul idaresi ve öğretmenlerin katılımı ile kermes düzenlendi. Yardım amaçlı kermese katılan öğrenci velileri maddi katkıda bulunurken,daha sonra bu yardımlara okul yönetiminin desteği de eklenerek giyim,kırtasiye ve spor malzemeleri alındı.

 

İLK ETAPTA 55 ÖĞRENCİYE

Bilfen Okulları’nda okuyan 55 öğrenci ile okul yöneticileri ve öğretmenlerden oluşan heyet toplanan yardımlarla beraber İskenderpaşa İlkokulu’nu ziyaret etti. İskenderpaşa İlkokulu Müdürü Mustafa Bozkuş ve okul idarecileri tarafından karşılanan Bilfen Okulları heyeti sınıfları ziyaret ederek yoksul ve dar gelirli ailelere mensup öğrencilere çeşitli ürünlerden oluşan yardım poşetlerini takdim etti. İki okulun öğrencilerinin buluşmasında renkli bir o kadar da duygu dolu sahneler yaşandı. Akranlarını alkışlarla karşılayan İskenderpaşa’lı öğrenciler,onlarla aynı masalara oturdu ve daha sonra kendilerine sarılarak uğurladı.

 

MUTLU BİR GÜN YAŞADILAR

Buluşma nedeniyle her iki okulun öğrencileri de büyük mutluluk ve neşe dolu anlar yaşarken,Bilfen Okulları’nın 55 öğrencilik ilk yardımların ardında önümüzdeki günlerde çeşitli etkinlikler ve yardımlarla İskenderpaşa’daki yoksul öğrencilere destek olmaya devam edeceği bildirildi. İskenderpaşa İlkokulu Müdürü Mustafa Bozkuş,bu anlamlı kampanya ve proje için Bilfen Okulları yönetimine,öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür etti.

 

‘TÜM KESİMLERE ÖRNEK OLSUN’

Bozkuş,”Bu davranış hem bizleri hem de öğrencilerimizi çok mutlu etti. Sosyal dayanışma adına çok güzel bir tablo. Bilfen Okulları’nda okuyan çocuklarımızın okulumuzu bizzat ziyaret ederek bu yardımları sınıflarda kendi akranlarına ulaştırması ve ortaya bu görüntülerin çıkması daha da anlamlıydı. Dileğimiz bu davranışın tüm kesimlere örnek olarak yayılmasıdır. Bu projede emeği olan Bilfen Okulları’nın tüm mensuplarına teşekkür ediyoruz” dedi.

Bilfen Okulları İlkokul Kısmı Müdürü Mehmet Özer ise organizasyon nedeniyle çok mutlu olduklarını söyledi.

 

‘İYİ Kİ BUNU PLANLAMIŞIZ’

Özer,”Bu projeyi gönülden isteyerek ve yoksul,dar gelirli çocuklarımızın gönlünü kazanmak,ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılamak amacıyla planlamıştık. İskenderpaşa’lı çocukların mutluluğunu gördükten sonra ne kadar doğru bir düşünce geliştirdiğimizi gördük. İşe iki sınıfa kırtasiye,giyim ve spor malzemeleri yardımı yaparak başladık.Devamını getireceğiz. Hem bizim okulun öğrencileri hem de İskenderpaşa’lı çocuklar mutlu oldu,asıl güzel olan buydu. Yani veren el de alan el de bu işten haz duydu. Destek sunan öğrenci velilerine ve okulumuzun kurucusu Ekrem Karakoç’a minnettarız.” diye konuştu.

 

MUTLU GÜNÜN ANISINA SELFİ ÇEKİMİ

Okuldaki sınıfları gezerek yardım poşetlerini akranlarına teslim eden Bilfen Okulları öğrencileri hem mutlu etti, hem de mutlu oldu. Bu mutluluk tablosu resimlere de yansıdı. İki okulun öğrencileri ve öğretmenleri, ziyaretin ardında okul bahçesinde selfi çekerek mutluluk pozu verdi. Ziyaretin sonunda Bilfen Okulları heyeti, İskenderpaşa İlkokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından uğurlandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2016, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER