ZABITA'DAN DENETİM VE UYGULAMALAR

Zabıta Daire Başkanlığı daha yaşanabilir bir kent yaratmak için son bir yıl içinde kaçak yapı, trafik ve kaldırım işgali sebebiyle 16 bin 31 denetim uygulaması yaptı..

ZABITA'DAN DENETİM VE UYGULAMALAR
 Yaklaşan bahar ve yaz ayları sebebiyle Zabıta Daire Başkanlığımız, denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle yurttaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren zabıta,  belediyenin emir, yasak ve tembihlerine uymayanlar hakkında cezai işlem yapıyor.

Kaldırım işgali ve diğer çalışmalarını merkez ilçe belediyelerle koordinasyon halinde yürütülen Zabıta Daire Başkanlığımıza bağlı zabıta ekipleri, bugün yurttaşlardan gelen şikayetleri değerlendirerek, Peyas Mahallesi ve Diclekent Bulvarı’nda denetim yaptı. Kaldırım işgalinde bulunan işyerlerini sözlü ve yazılı olarak uyardı, uyarıyı dikkate almayanlara cezai işlem uygulanacağını bildirdi. Zabıtanın uyarısını dikkate alan esnaflar, kaldırıma bıraktıklarını malzemeleri kaldırarak işyerlerine koydular.

Kaldırım işgali, trafik ve kaçak yapılar hakkında bilgi veren Zabıta Daire Başkanımız Baran İpekyüz, bahar ayının gelmesiyle beraber kentte kaldırım işgallerine karşı çalışmalarının sıklaşacağını söyledi.

Kentin ve yurttaşların haklarını korumak için ilçe belediyelerle koordineli bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan İpekyüz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her ay farklı ilçelerde çalışmalarımız devam ediyor. Koordinasyon toplantımız ayda iki defa yapılıyor. Bu toplantılar sonucu denetimlerimizi hangi yönde yapacağımıza karar veriyoruz.”



Esnaf kaldırımlar konusunda uyarıldı

İpekyüz, esnafın kaldırım işgali konusunda duyarlı olmasını, malzeme bırakarak kaldırımların kullanımını engellememesini ve vatandaşın haklarına saygılı olmasını istedi.

Hem belli periyotlarda denetim yaptıklarını hem de gelen şikayetler doğrultusunda hareket ettiklerini kaydeden İpekyüz, yurttaşların herhangi olumsuz bir durumda Alo 153 hattını arayabileceklerini belirtti.

Bahar ve yaz aylarında kaldırım işgallerinin daha sık yaşandığına dikkat çeken İpekyüz, belediye olarak sürekli yurttaşlardan yana tavır aldıklarını ve bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceklerini söyledi.

Cezai işlemden önce durum tespiti yaparak uyarıda bulunduklarını ifade eden İpekyüz, uyarıyı dikkate almayan esnaf hakkında cezai işlem uyguladıklarını kaydetti. İpekyüz, zabıtaların ceza kesme taraftarı olmadığını, ancak esnafların da kaldırım işgali konusunda daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı.
Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER