ZAZA ŞEHMUS’UN VEFATI ÜZÜNTÜ YARATTI

Diyarbakır’ın renkli simaları arasında gösterilen ‘Zaza Şeyhmus’ lakabıyla bilinen Şeyhmus İlgin, hayatını kaybetti.

ZAZA ŞEHMUS’UN VEFATI ÜZÜNTÜ YARATTI
 

Diyarbakır’ın renkli simaları arasında gösterilen ‘Zaza Şeyhmus’ lakabıyla bilinen Şeyhmus İlgin, hayatını kaybetti. Aralarında İbrahim Tatlıses, Ahmet Kaya, Mahsun Kırmızıgül, Emrah gibi ünlü isimler olan sanatçılara albüm yapan Şeyhmuz İlgin,64 yaşındaydı.  Bir süredir hasta olan İlgin’in vefatı sanat ve iş dünyasında üzüntü ile  karşılandı. İlgin, vasiyeti üzerine bugün (Cuma) Diyarbakır Ulu Cami'nden  son yolculuğuna uğurlanacak.

'Zaza Şeyhmuz' lakaplı Diyarbakırlı Şeyhmuz İlgin  pankreas kanseri tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Diyarbakırlı İlgin, yaklaşık 1.5 yıldır pankreas kanseri tedavisi görüyordu. Daha önce Diyarbakır'da birçok ailenin kan davasının barış ile sonuçlanmasında aracılık yapan Şeyhmuz İlgin'in,  Diyarbakır Ulu Cami'de kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verileceği öğrenildi.

 

AKÇADAĞ :”DİYARBAKIR SULTAN BABASINI KAYBETTİ”

Şehmus İlgin’in aile dostu olan Diyarbakırspor’un eski yöneticilerinden  iş adamı Şahap Akçadağ ise Diyarbakır’ın önemli bir değerini kaybettiğini söyledi. Akçadağ,”Bizim aile dostumuzdu. Biz kendisini o da bizi severdi. Diyarbakırlılar için denge unsuruydu. Hemşerilerimizin arasında yaşanan anlaşmazlıklarda devreye girerek çözüme kavuştururdu. Bir çok toplumsal olayı çözdü. Böyle insanlar kolay yetişmez. Sadece ailesi için değil Diyarbakır ve bölge için büyük bir kayıp. Ben ona ‘sultan baba’ derdim. Diyarbakır sultan babasını kaybetti. Diyarbakır iş dünyası boşluğunu zor doldurur” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2018, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER