Yine Play-Off ve Yine Olmadı…

Yine Play-Off ve Yine Olmadı…

Bu kaybettiğimiz kaçıncı Play-Off oldu sayısını unuttuk, Diyarbakırspor’la, Diyarbekirspor’la ve Amedspor ile oynadığımız hiçbir final maçından zaferle ayrılamadık.

Ya çeyrek final, yarı finallerde ya da final maçlarında hep boynu bükükleri oynadık.

Ve en son Tarsus maçında da aynı son…

İlk maçta deplasmanda golsüz berabere kalarak iç saha avantajını kapan Amedspor, rövanşı muhteşem bir taraftar desteğiyle kazanacak ve yarı finale kalacak beklentileriyle doluydu.

33 Bin kişilik stadyum 40 bin kişiyle dolmuş sadece merdiven boşlukları değil stadyumun her tarafı doluydu.

Bu cehennemden çıkmak zor gözüküyordu, Ölüyü canlandırır nitelikte.

Amedspor baskılı başlayacak rakibi yapacağı şok preslerle bunaltıp kendi sahasına hapsedecek sağdan soldan ataklarla ilk 15-20 dakikada işi bitirecek bununla beraber 40 bin taraftar bu baskıya ıslıklar tezahüratlara takımına eşlik edecekti. Zaten dar bir kadroya sahip alternatifi fazla olmayan bir takım olan Amedsporda hamle oyuncusu olarak görebileceğiniz 1-2 oyuncu var o yüzden 90 dakikada işi bitirmek gerekiyordu.

Final bu telafisi yok kazanmaktan öte bir sonuç yok, arkanda 40 bin kişilik bir güç kendi sahandasın.

Ve Maç başladı rakip henüz maçın başında niyetini ortaya koydu bu maçı uzatmaya en kötüsü penaltılara götürelim böyle bir atmosferden çıkmak kolay değil diye düşündü ve öylede yaptı.

Bu kontrollü oyuna Amedsporda eşlik edince maalesef sonuç hüsran.

Rakibin oyununa gelen Amedspor istediği baskıyı kuramamasına rağmen yine de Mervan ve Mehmet Alaaddinoğlu ile yakaladığı iki yüzde yüz pozisyondan yararlanamayınca yine bize esmer günler düştü.

Üzüldük…

Diyarbakır gibi 2,5 Milyon nüfuslu bir kentin üst liglere hasret kalmasına üzüldük.

Süper lig takımlarında bile olmayan taraftar sayısıyla 40 bin kişinin boynu bükük ayrılmasına üzüldük.

Cizreden, Batmandan, Mardinden gelip tribünleri dolduranlara üzüldük. Bunca emeğe, bunca umuda kaybedilen bir sezona üzüldük.

Ama hayat bu devam ediyor, Yeni sezon için şimdiden hazırlıklara başlamak lazım kadroda tutulması gereken oyuncular, Teknik heyet ve gelecek oyuncular için önce bütçe, sonra program ve güçlendirilmiş bir yönetimle Ya Allah diyerek yola revan olmak lazım.

Sezon başında yaşanan krizler, ekonomik problemler, takımın içinde yaşanan kavgalar, kadro dışılar, Teknik Direktör krizlerine rağmen birçok kulüpten daha düşük bir bütçeyle ve geçmiş yönetimlerden kalan sıkıntılara rağmen ligi 2. Olarak tamamlayıp Play-Off finallerine kalan Amedspor aslında önemli bir başarıya imza atmış oldu. Bu anlamda yaşanan onca olumsuzluğa rağmen Selahattin Yıldırım yönetimi başarılı bir sezon geçirmiş ve çıtayı beklenenin çok üstüne çıkarmıştır. Teknik Direktör Ahmet Yıldırım’ın Dema Futbolede dediği sözler bu sürecin, “verilen sözlerin yerine getirilmesi ve güven açısından Başkan ve yönetime çok teşekkür ediyorum” söylemi işin doğru yapıldığının kanıtıydı bu nedenle ve taraftarlarıyla birlikte birleştirici siyasi argumanlardan uzak klüpler ve kurumlarla yapıcı ilişkiler kurarak Amedspor profilini iyi bir eksene oturtan Yönetimi tebrik etmek lazım.     

YORUM EKLE