12 Metreden Düştü, Hayatta Kalmayı Başardı

Diyarbakır’da geçtiğimiz Ocak ayında onarım yapmak için çıktığı elektrik direğinde yüksek gerilim hattına kapılıp yanarak sert zemine çakılan ve hayatta kalmayı başaran elektrik teknisyeni Metin Hafif, “13 kez ameliyat geçirdim. Benden...

12 Metreden Düştü, Hayatta Kalmayı Başardı
Diyarbakır’da geçtiğimiz Ocak ayında onarım yapmak için çıktığı elektrik direğinde yüksek gerilim hattına kapılıp yanarak sert zemine çakılan ve hayatta kalmayı başaran elektrik teknisyeni Metin Hafif, “13 kez ameliyat geçirdim. Benden 2 gün önce sonrasında da arkadaşlarım benzer olaylar yaşadı. Olayın olduğu tarihten itibaren hiçbir sağlık giderim karşılanmadı. Mağdur durumdayım” dedi.

Diyarbakır'da elektrik kesintilerinden dolayı çıktığı yüksek gerilim hattında akıma kapılan ve 12 metre yükseklikten alevler içinde sert zemine çakılan Metin Hafif (30), olay yerine gelen ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Vücudunun büyük oranı yanan Hafif, Ocak ayından bu yana 13 ameliyat geçirdi. Olaydan sonra maaşının kesildiğini ve sigortasının durdurulduğunu belirten Hafif, mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerden yardım istedi.

Olayın olduğu gün çalışma saatinin bittiğini ve amirleri tarafından zorla mesaiye bırakılarak, elektrik arızasına gönderildiğini ileri süren Hafif, yandıktan sonra sigortasının durdurulduğunu ve maaşının kesildiğini söyledi. Elektrik çarpmasından sonra 3 ay hastanede yattığını kaydeden Hafif, “Şirketimin bir gün olsun arayıp sormaması beni çok üzdü. Olaydan sonra sigortamı durdurmuşlar ve maaşımı ödemeyi kestiler. Oysa ben onların işini yaparken bu duruma geldim. Zaten o gün mesaim bitmişti. Beni zorla oraya gönderdiler” dedi. Bugüne kadar 13 kez ameliyat geçirdiğini Hafif, düştüğü sırada iki ayağının da topuğunun kırıldığını, bir bacağındaki topukta kemik kalmadığı için bel kısmından alınan kemiğin topuğuna nakledildiğini ifade etti.

Zor şartlar altında tedavisine devam ettiğini kaydeden Hafif, tedavisinin 2 yıla kadar devam edeceğini dile getirdi. Hafif, "Benim saat 4.00'de mesaim bitmişti. Mesaiye kalmam için beni zorladılar. Trafonun enerjisiz olduğunu söylediler ve ben çalışmaya başladım. Olayı hatırlamıyorum. Şirketin bana sahip çıkmaması zoruma gitti. Sağlık masraflarımın hiç birini ödemediler. Daha operasyonlarım var. Yetkili olarak hiç kimse sahip çıkmıyor. Var olup olmadığımızı bile bilmiyorlar. Beni ziyaret dahi etmediler" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2013, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER