17 Yaşındaki Elif'in Yaşamının Bedeli 65 Bin TL

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nde yaşayan Bekler ailesinin 4 çocuğundan en küçüğü olan Elif Bekler, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 1999 ve yılında geçirdiği bir operasyonun ardından 2003 yılında belinde çıkan şişlik nedeniyle aynı hastanede.

17 Yaşındaki Elif'in Yaşamının Bedeli 65 Bin TL
Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nde yaşayan Bekler ailesinin 4 çocuğundan en küçüğü olan Elif Bekler, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 1999 ve yılında geçirdiği bir operasyonun ardından 2003 yılında belinde çıkan şişlik nedeniyle aynı hastanede ameliyat edildi. İddiaya göre, Bekler'e ameliyattan sonra korse verilmediği için vücut özellikleri gelişmeyerek, skolyoz hastalığına yakalandı. Omurilik eğriliği olarak bilinen hastalığa yakalanan Elif'in vücudu o günden sonra gelişmemeye başladı. Sırtındaki yaranın sinirlerine baskı yaparak, gelişmesini engellediği ve omuriliğinde eğriliğe neden olduğu belirtilen Elif Bekler, durumu gittikçe kötüleşince babası Veysi Bekler tarafından tedavi için sık sık İstanbul ve Ankara'ya götürüldü. Burada yapılan tetkikler sonucunda Bekler'in omuriliğine platin bir set takılmasına karar verildi. Almanya'dan getirtilecek olan platin setin takılması sonucunda Bekler'i vücudunun yüzde 70 oranında düzeleceğini belirten babası Veysi Bekler, bu setin fiyatının da 65 bin TL olduğunu söyledi. Bir çok yere başvuru yaptığını ancak sonuç alamadığını belirten Veysi Bekler, kızının tedavi edilmemesi durumunda ömür boyu yatalak yaşamak zorunda kalacağını söyledi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi Belediyesi'nde aylık 950 TL maaşla taşeron şirkette çalıştığını ve kirada oturduklarını söyleyen Veysi Bekler, SGK'nın medikal malzeme olduğu için platin setin parasını ödemediğini söyledi. Tek isteğinin kızının iyileşmesi olduğunu belirten Bekler, Bu set için 65 bin TL para ödememiz lazım. Bu parayı ödeyecek gücüm yok. Asgari ücretle çalışıyorum ve kirada oturuyorum. Tek isteğim kızımın sağlığına kavuşması.İki operasyon yapıldı. Bir ameliyat daha olması lazım. Ama maddi imkan lazım. Asgari ücretle çalışıyorum. 65 bin TL devlet benden para istiyor. O platin seti beline korse olarak takılacak. Yetkililerden tek isteğim, benim kızım da diğer çocuklar gibi sağlıklı bir şekilde yürüsün. SGK bu korsenin parasını ödemiyor. Bu hastanın sırada beklemesi gerektiğini söylediler. Aradan 3 yıl geçti. Kızım gözümün önünde eriyip, gidiyordedi.

Muazzez Sümer Kız Meslek Lisesi 3'ncü sınıf öğrencisi olan Elif Bekler, ise yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı. Okula giderken insanların kendisiyle dalga geçtiğini ağlayarak anlatan Elif Bekler, Okulumu bitirip iç mimar olmak istiyorumdedi.

Hastalığının gün geçtikçe ilerlediğini belirten Elif Bekler, Eğer tedavi olmazsam, ömür boyu yatalak kalma riski var. Doğuştan beri bu hastalık var. 2003'ten sonra korse vermedikleri için yan dönüyor. İyileşmek istiyorum. Okula gidiyorum. Yolda yürürken bazıları dalga geçiyor. O zaman çok kötü oluyorum. İyileşmek istiyorum. Herkes gibi olmak, koşmak istiyorum. Her geçen gün kötüye gidiyor. Ben yatalak olmak istemiyorum. İyileşmek istiyorum. İç mimarlığı seçecektim ama şimdi bilmiyorum. Bana iyileşmem için yardım etsinlerdedi.
Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2013, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER