Abd'li Ataşeden Ak Parti'ye Ziyaret

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosluğu Basın ve Halkla İlişkiler Ataşesi Susan Wilson, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Diyarbakır’da, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ı ziyaret etti.Çözüm süreci...

Abd'li Ataşeden Ak Parti'ye Ziyaret
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosluğu Basın ve Halkla İlişkiler Ataşesi Susan Wilson, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Diyarbakır’da, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ı ziyaret etti.

Çözüm süreci ve bölgenin sorunlarının konuşulduğu ziyarette, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, “Kürt sorunu, 1800’lü yıllarda başlayan bir sorun. Kürt sorunu Osmanlı İmparatorluğu döneminden beri var olan bir sorun. Bu sorun Cumhuriyet döneminde biraz daha boyutlandı. Daha sonra sistem biraz daha bunun algılarını taşıyarak, ayakta kalmanın yollarını aradı. 80’li yıllarda dar alana sıkışmış, kendini zorlayan ve dayatan sorun maalesef kan dökmeye kadar gitti. AK Parti iktidara gelmeden önce 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulurken, bu sorunla ilgili adını ne koyarsanız koyun bunun insan hakları sorunu olduğunu kendi programına yazmıştır. Onun içindir ki iktidara geldikten hemen sonra bu bölgede 25 yıldır uygulanan olağanüstü hali kaldırdı ve daha sonra birçok çeşit köklü reformlar yapıldı. Aslında bu sürecin çözümü 2002’den bu yana başlamıştır. Bunları yaparken partimiz kapatılmaya maruz kaldı, Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi oldu. Bu bölgede 1991-94 yılları arasında 891 tane faili meçhul cinayet işlendi. Hiç kimse bunların üstüne dahi gidemiyordu. Biz Başbakanımızın öncülüğünde, gerekirse baldıran zehri içsek de bu sorun çözülecek diye yola çıktık. Bugün sokaklara çıktığımızda herkes Başbakanımıza ve bizlere dua ediyor ve diyorlar ki; bu sorunu çözerse Recep Tayyip Erdoğan çözer” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2013, 23:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER