Ak Parti İl Başkanı Altaç, Çözüm Sürecini Değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, çözüm süreci, yatırımlar ve Taksim Gezi Parkı'nda çıkan olaylarla ilgili açıklamalar yaptı.AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç gündeme ilişkin değerlendirmelerde...

Ak Parti İl Başkanı Altaç, Çözüm Sürecini Değerlendirdi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, çözüm süreci, yatırımlar ve Taksim Gezi Parkı'nda çıkan olaylarla ilgili açıklamalar yaptı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Makamında açıklama yapan Altaç, çözüm sürecinin beklenen ve özlenen bir süreç olduğunu belirterek, “Bu beklide Türkiye açısından beklenen ve özlenen bir durumdu. Yıllardır insanımız sorundan dolayı bir şekilde mağduriyetler yaşandı, 30 yıl ciddi sıkıntılar yaşandı. Günümüzde geldiğimiz konum ve bölgedeki gelişmeler bu sorunun bu şekilde çözülemeyeceği ve buna müdahale edilmesi gerektiği görüldü. Bu süreç 3 veya 5 aylık bir süreç değil, 2001 yılında partimiz kurulurken bu sorun programa konulmuştu. Biz umuyor ve diliyoruz kısa süre içerisinde bu şiddetin tamamen ülkemiz gündeminden çıktığı, gelecekte yatırımları nasıl yapacağımızı ve farklı projeleri ortaya koyacağımız bir ortama kavuşacağız. Keşke 5 veya 10 yıl önce süreç bugün geldiğimiz konuma gelmiş olsaydı, geçmişe dönük verilen kayıpları da yaşamamış olurduk. Bizim beklentimiz şu, biran önce silahlı grupların ülke dışına çıkması ve insanlarımızın bundan sonra dağlarımızda, ovalarımızda artık piknik yaparak özlemle bekledikleri günlere ulaşmasıdır" dedi.

"SÜREÇ YATIRIMLARI ARTTIRACAK"

Altaç, yatırım için bölgenin çok uygun olduğunu, iş gücü olarak da genç nüfusun yeteri derecede bulunduğunu belirtti. Bölgede genç nüfusun oldukça fazla olduğunu ifade eden Altaç, bunlara iş ve istihdam gerektiğini dile getirdi. Altaç, "Şuanda Organize Sanayi Bölgesine 300’e yakın başvuru var. Bu başvurular değerlendirildiğinde eminim ki istihdam ve işsizlik rakamları iyi bir noktaya gelecektir. Diyarbakır’a çok sayıda işadamı geldi gördü, ne yapabiliriz diye. Biz bu bölgenin yatırıma çok elverişli olduğunu, yatırım için çok ideal bir bölge olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu bölgede yatırım için her türlü imkan var. Bu imkanları değerlendirmekte iş adamlarına kalıyor. İnşallah bu süreç ile birlikte yatırımların da hızlanacağını düşünüyoruz. Bölgede toprak var, su var, güneş var ve en önemlisi beşeri sermaye olan genç nüfus var. Buda yatırımlar için yeterli gerekçelerdir. Umuyoruz bunlarda kısa sürede meyvelerini verecektir. Geçen ay TÜMSİAD başkanı geldi ve burada yatırım yapacaklarını, süreci desteklediklerini dile getirdi. Biz her zaman iş dünyasında olan insanlara, STK’lara çağrıda bulunuyoruz. Bu bölge Türkiye’nin ekonomik anlamda kazanılması gereken bir bölgedir. Sadece bir bölgede yoğunlaşmak Türkiye’ye katkı ve verimi sağlamaz. Buraya yatırım Türkiye’nin batısını da kalkındıracaktır. Burada yeteri kadar yatırım için ham madde var ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Vatandaşların devam eden süreçten oldukça memnun olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç, Diyarbakır’a gelen 20 ile 25 bin arasındaki turist sayısının bu süreç ile 2 milyona çıkmasını beklediklerini belirtti.

"ORMANLAR VE KÖYLER YAKILIRKEN KİMSE TEPKİ GÖSTERMEDİ"

Taksim Gezi Parkı'nda çıkan olaylara da değerlendiren Altaç, bu olayın tüm ülkeyi üzdüğünü söyledi. Altaç, “Gezi Parkı'ndaki olay hepimizi üzdü, keşke yaşanmamış olsaydı. Bu olay hepimizi biraz gerdi. Bu hadisenin sadece orada yapılan projeyi engellemek için yapıldığını düşünmüyorum, çıkan olaylara bir şekilde insanların kanalize edildiğini görüyoruz. Çünkü bu ülkedeki herkes birlik beraberlik ve kardeşliği özlüyordu, tam yakalamışken bu olayların çıkması manidardır. Biz inanıyoruz ki olay kısa sürede bitecektir. Provokasyonda olabilir tabii ki şunu kabul edelim yıllarca bu ülkede insanlar öldü, köyler yakıldı, ormanlar yakıldı ve biz hiç görmedik birilerinin bu ülkede niye ormanlar yakılıyor, niye insanlar ölüyor, köyler boşaltılıyor dediğini. Bu beni oldukça düşündürüyor. Sıradan bir olay gibi gelmiyor bize. Provokasyon olma ihtimali de vardır, çünkü eğer bu kadar duyarlı bir kesim varsa Türkiye’de işimiz bu çözüm sürecinin devam ettirilmesi alanında çok kolay. Sürece çok daha yüksek destek verilmesi gerekirken bakıyorsunuz bu türden geren olaylar çıkıyor. Daha öncede bu tür olaylar ve hadiseler çıkartmaya çalışıyordular hepimiz biliyoruz. Bu olay sanki biraz daha organize bir şekilde görünüyor ama inşallah en kısa sürede biter ve biz de geleceğe dair planlamalar yaparız” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2013, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER