AK Parti Milletvekili Beyaz'dan Aile Destek Merkezi'ne Ziyaret

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Bağlar ilçesinde bulunan Fatih Aile Destek Merkezi’ne (ADEM) yaptığı ziyarette, 16 bin 762 kadını bu merkezlere kazandırdıklarını söyledi.

AK Parti Milletvekili Beyaz'dan Aile Destek Merkezi'ne Ziyaret
Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Bağlar ilçesinde bulunan Fatih Aile Destek Merkezi'ne (ADEM) yaptığı ziyarette, 16 bin 762 kadını bu merkezlere kazandırdıklarını söyledi.

Seçim bölgesi Diyarbakır'da temaslarını sürdüren Ak Parti Milletvekili Mine Lök Beyaz, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafında kurulan Fatih Aile Destek Merkezi'ni ziyaret etti. ADEM'de yapılan faaliyet hakkında bilgi alan Ak Parti'li Beyaz, bu merkezlere kadınların yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Diyarbakır'da bulanan 18 ADEM bünyesinde 199 kurs verildiğini ifade eden Beyaz, bu kurslara aktif olarak devam eden kişi sayısının 3 bin 955 olduğunu ve mezun olan kadın sayısının ise 2 bin 481 olduğunu söyledi. Milletvekili Beyaz, merkezlerde 2013 yılı içerisinde 129 faaliyet gezi, piknik, seminer gerçekleştirildiğini ifade ederek, bu faaliyetlere 16 bin 762 kadının katıldığını söyledi. Aile Destek Merkezleri'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kurulduğunu anlatan Beyaz, "Bağlar ilçesinde açmış olduğumuz 4'üncü Aile Destek Merkezi'dir. Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla yürüyen bu projede, Doğu ve Güneydoğu'da toplam 64, Diyarbakır'da da 18 tane açtık. Diyarbakır'da son bir yıl içinde 10 binin üzerinde kadına ulaştık. Merkezlerimizde 20'nin üzerinde farklı kurslar bulunmakta. Kadınlarımız buraya çocuklarıyla birlikte geliyor. Çocuklarını kreşe bıraktıktan sonra, okuma yazmadan, dikiş nakış kursu gibi bir çok alanda kurslara katılıyor. Toplumumuz geçmişte çok büyük acılar yaşadı. Diyarbakır'ın kanayan çok ciddi yaraları var. Bu anlamda özellikle kadınlarımızın çok ciddi bir rehabilitasyona ihtiyacı var. Aile Destek Merkezleri bu anlamda önemli bir işlevi yerine getiriyor. Sayının artarak devam etmesi hususunda Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ile birlikte, Sayın Başbakanımızın talimatıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ak Parti, Sayın Başbakanımızın önderliğinde yürüyen dava partisidir. Asla şahısların partisi olmadı. Biz gücümüzü teşkilatlarımızdan alıyoruz. Ben, kadın kolları teşkilatından yetişen bir milletvekili olmanın her zaman gururunu yaşadım. Ak Parti olarak ulaştığımız üye sayısı itibariyle Türkiye genelinde 3 milyon 750 bin kadın üyemiz var. Biz dünyanın en büyük siyasi kadın teşkilatıyız. Ak Parti bunu Sayın Başbakanımızın desteğiyle başarmış oldu. Diyarbakır'da ise kadın üye sayımız bugün itibariyle 64 bine ulaşmış durumda. Bu oran bizim için çok önemli. Sayın Başbakanımızın önderliğinde analar ağlamasın diye çıktığımız bu yolda, kadınlarımızın duaları çok önemlidir. Sosyal politikalarımızı oluştururken çocuk, kadın, genç ve yaşlılarımızın yaşam kalitelerini artırıyoruz. Bu anlamda bir çok projeyi aynı anda yürütüyoruz. Tüm sosyal yaralara parmak basmak zorundayız. Sosyal devlet olmanın gereğini yapıyoruz. Bu kapsamda, Diyarbakır'da eşi vefat etmiş 11 bin 468 kadına 26 bin lira, 19 bin 601 engelliye 66 bin 578 bin lira, 68 bin 245 kişiye 39 bin 747 bin lira eğitim yardımı gibi bir çok alanda vatandaşlarımıza destek oluyoruz" dedi.

Açıklamasında yerel seçimleri de değerlendiren Ak Parti'li Beyaz, 30 Mart'tan sonra Diyarbakır'ı hak ettiği yere ulaştıracaklarını söyledi. Beyaz, "30 Mart yerel seçimleri halkımız için, hakka hizmet, halka hizmet anlayışıyla hareket eden Ak Parti kadrolarının yerel seçimlerde de Ak Parti belediyeciliğiyle Diyarbakır'ın tanıştığı gün olması hasebiyle hep birlikte çalışmaktayız. Seçim sürecinde yapmamız gerek kapı kapı dolaşıp, vatandaşlarımızla kucaklaşmaktır. İsteğimiz halkımıza hizmet etmektir. İsteğimiz, şuan hiç hak etmediği yerde olan Diyarbakır'ı hak ettiği noktaya getirmektir" şeklinde konuştu.  

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2014, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER