Ak Parti Milletvekili İçten 22 Öğrenciyi İstanbul’a Gönderdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Eğil Meslek ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencilerinden oluşan 22 kişiyi Başakşehir Belediyesi ile görüşerek 6 günlük gezi için İstanbul’a gönderdi.Eğil...

Ak Parti Milletvekili İçten 22 Öğrenciyi İstanbul’a Gönderdi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Eğil Meslek ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencilerinden oluşan 22 kişiyi Başakşehir Belediyesi ile görüşerek 6 günlük gezi için İstanbul’a gönderdi.

Eğil METEM Felsefe Öğretmeni Özlem Can nezaretinde İstanbul’a giden öğrenciler Atatürk Havalimanı’nda Başakşehir Belediyesi ekipleri tarafından karşılandı. Kız öğrencilerin kalacakları yerin ayarlanmasının ardından öğrenciler gezinin birinci günü Fatih Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Cevahir AVM’yi gezdi. Ziyaretin ikinci günü öğrenciler Başakşehir Belediyesi’ne giderek teşekkür ettikten sonra aynı gün Topkapı Sarayı’nı gezdi. Öğrenciler daha sonraki günlerde Panorama 1453,İstanbul Üniversitesi, Kapalı Çarşı, Miniatürk, Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya Müzesi, Eyyüp Sultan, Pier Lotti, Eminönü, Bayrampaşa Akvaryum ve İstanbul forumu gezdi. Kız öğrencileri ile birlikte geziye giden Felsefe Öğretmeni Özlem Can, öğrencileri için birçok açıdan gezinin faydalı olduğunu söyledi. Can, “Kızlar sohbet etmekten çok mutlu oldukları turistler sayesinde yabancı dilin çok önemli olduğu kanaatine vardı. Gezip gördüğümüz tarihi yerler sayesinde canlı bir tarih bilinci oluştu kendilerinde, üniversiteler onların üniversiteli olma isteklerini arttırdı,kaldığımız yurt onların aileden uzak bile olsa aile sıcaklığında ve güvenliğinde olabileceği bilincini geliştirdi.Her yönüyle çok güzel geçen bir geziydi” dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ise amaçlarının doğu ve batı buluşmasını sağlamak olduğunu söyledi. Getirdiğimiz kız çocuklarının hemen hemen hepsi ilk defa batıda bir şehre geliyor. Bu tür organizasyonlar çok önemli, ülkenin her bölgesinde bunu düzenlemeye ve devlet politikası haline getirmeye çalışıyoruz. Birçok öğrencimizi bu tür gezilere götürüyoruz. Amacımız burada İstanbul’un da, Çanakkale’nin de, İzmir’in de, Konya’nın da, Diyarbakır’ın da Hakkari’nin de burada yaşayan bütün insanlarımızın tek bir vatandaş, tek bayrak altında, tek millet bilinci ile yaşadıklarını, birinin diğerinden hiçbir farkının olmadığını, aynı dualarımızı ettiğimiz ve aynı türkülerle halaylar çektiğimizi bir anlamda Türkiye’ye aktarmaktır” diye konuştu.

Diyarbakırlı kız öğrenciler de, İstanbul gezisinden çok mutlu olduklarını ve bu imkanı kendilerine sağlayan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ile Başakşehir Belediye Başkanlığı’na teşekkür ettiklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2013, 19:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER