Ak Parti Milletvekili İçten’den Çocuklara Sahip Çıkılması Çağrısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, ‘Dünya Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarı Önleme Günü ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada çocukların, hepimizin geleceği...

Ak Parti Milletvekili İçten’den Çocuklara Sahip Çıkılması Çağrısı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, ‘Dünya Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarı Önleme Günü ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada çocukların, hepimizin geleceği ve ortak sorumluluğu olduğunu söyledi.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü önemsediklerini belirten Cuma İçten, dünyada birçok çocuğun ya savaş ortasında ya da açlık sınırında yaşamını sürdürdüğünü belirtti. İçten, “Bu koşulları ortadan kaldırmak ve onlara daha iyi bir yaşam sağlamak amacıyla hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi, 191 ülke tarafından kabul edilmiş ve ilk kabul eden ülkelerden biri de biziz. Yaşam koşullarının gittikçe güçleştiği günümüzde, yoksunluk, yoksulluk, işsizlik ve bunun sonucunda oluşan şiddet ortamından en büyük zararı maalesef kadınlarımız ve çocuklarımız görmektedir. Gözümüzden sakınıp, üzerine titrediğimiz, yaşam amacımız çocuklarımız ise bu olumsuzluklardan en çok etkilenen, en büyük yaraları alan kesimdir. Çünkü toplumun en savunmasız, en korunmaya muhtaç, en fazla risk altında bulunan gruplarıdır çocuklar. Yeryüzünde her hangi bir yerinde dünyaya gelmiş her çocuk hepimizin ortak sorumluluğudur” diye konuştu.

Cuma İçten, yeterli beslenemediği için kaybedilen bir bebeğin, eğitim olanaklarını kullanamayan bir kız çocuğunun, şiddet gören, çalıştırılan, çocuk yaşta evlendirilip anne olan her bir kız çocuğunun vebalinin tüm insanlıkta olduğunu söyledi. İçten, “Çocuklarımızın haklarını öğrenerek, kullanarak, savunarak yetişkinlik yolunda atacağı sağlam adımlar daha yaşanılır bir dünyanın, daha aydınlık bir geleceğin temellerini oluşturacaktır. Bizler bu yolda uzun yıllardır, özellikle kadın hakları, insan hakları, çocuk hakları, çocuğa karşı her türlü istismarı önlemek adına uzmanlar aracılığıyla ailelerle el ele çalışmalar yapmakta, bu yolla anne, baba ve çocuğu birlikte eğiterek aile kavramının önemini ve değerini pekiştirmeye çalışmaktayız. Bu noktada öncelikli çabamız, diğer kamu ve özel sektör kurumları ile yardımsever vatandaşlarımızla işbirliği içinde, çocuklarımızın örf, adet ve geleneklerine bağlı, kendi ayakları üzerinde durabilen, üretken bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bu açıdan bakıldığında ülkemizin gelişimi ve ilerlemesi çocuklarımızın mutluluğu ve başarısıyla paraleldir. Her çocuğun sağlık, güvenlik, eğitim, bakım gibi haklardan koşulsuz ve eşit olarak faydalanması temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2013, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER