Ak Parti’de Seçim Hazırlıkları

Yerel seçim öncesinde belediye başkan aday adaylığı için partilerde başvurular başlarken, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç çok sayıda başvuru aldıklarını belirtti.1 Ekim’de başlayan belediye başkanlığı aday adaylık başvuruları...

Ak Parti’de Seçim Hazırlıkları
Yerel seçim öncesinde belediye başkan aday adaylığı için partilerde başvurular başlarken, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç çok sayıda başvuru aldıklarını belirtti.

1 Ekim’de başlayan belediye başkanlığı aday adaylık başvuruları ile ilgili basına bilgi veren AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, partilerine yoğun bir teveccüh olduğunu dile getirdi. Başvuranların arasında bayan adayların da bulunduğunu belirten Altaç, Diyarbakır’a hizmet edebilecek aday adaylarının başvurularının devam ettiğini kaydetti. Altaç, "Genel merkezimizin aldığı karar doğrultusunda 1 Ekim ile 1 Kasım arasında başvurular başladı. Bu 10 gün içerisinde ciddi sayıda başvuru aldık. Yerel yönetimleri biz önemsiyoruz çünkü AK Parti olarak en başarılı olduğumuz hizmet alanlarından bir tanesi yerel yönetimlerdir. Bu anlamda biz Mart 2014 yerel seçimlerinde Diyarbakır’a hizmet edebilecek vizyona sahip Diyarbakır’ın maneviyatını ve geçmişteki medeniyet değerlerini ortaya çıkartabilecek aday adaylarımız ile hemşerilerimizin karşısına çıkacağımızı umuyoruz. Hazırlıklarımızı ciddi manada sürdürüyoruz. Bizim seçimleri kazanma veya kaybetme gibi bir korkumuz yok, biz Diyarbakır’ın hali hazırdaki mevcut durumunun geçmişi, kültürü, medeniyeti ile paralel bir hizmet almadığı düşüncesindeyiz. Yerel yönetimlerin amacı vatandaşa hizmettir ve sosyal yaşam standartlarını yükseltmektir. Bu anlamda Diyarbakır’daki yerel siyasetin etnik ve ideolojik siyasetten uzaklaşarak bağlarını kesmesi gerekir. Bu anlamda biz bu yerel seçimlerde iddialıyız, Diyarbakır’a ve Diyarbakırlıya bu hizmet için talipli olduğumuzu sizlerin aracılığı ile duyuruyoruz” dedi.

İl Başkanı Aydın Altaç amaçlarının sadece bir kesimi tatmin veya mutlu etmek olmadığını, herkese hizmet etmek istediklerini belirtti. Altaç, "Bizim burada amacımız bir kesimi tatmin etmek veya mutlu etmek değildir. Etnik kökeni, inancı dini değeri ne olursa olsun biz vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak adımları atmak istiyoruz. Bu anlamda elbette yapılan çalışmaları yeterli göremeyebilirsiniz ancak bunların her biri bir değerdir ve devrimdir. Bir grubun veya kesimin taleplerini yerine getirmek için ülkenin geleceğini tehlikeye atamayız. Biz sürecin bundan sonraki aşamada da yürüyeceğini, vatandaşların çok büyük bir kesiminin bu süreci desteklediğini, bu süreci baltalamak isteyen, engellemek isteyen engel çıkartmak isteyen kesimlerin kesinlikle halk nezdinde mahkum olacağını ve bunun bedelini ödeyemeyeceğini belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Bir gazetecinin “Bayan adayınız varmı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in de aday olacağı söyleniyor doğru mu” şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Altaç, kadın adaylarının olduğunu ve başvuran bakan da olsa bunun değerlendirmesinin genel merkezleri tarafından yapıldığını söyledi. Altaç, ancak bu güne kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in aday adaylığı konusunda kendilerine yansıyan bir çalışma olmadığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2013, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER