Ak Parti'li Beyaz, İmam Hatipli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Mine Lök Beyaz, Diyarbakır’daki temasları kapsamında Diyarbakır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.AK Parti Diyarbakır Milletvekili...

Ak Parti'li Beyaz, İmam Hatipli Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Mine Lök Beyaz, Diyarbakır’daki temasları kapsamında Diyarbakır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Mine Lök Beyaz, seçim bölgesi Diyarbakır’da 3 günlük temasları kapsamında Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Öğrencilerle bir araya gelen Beyaz, çözüm süreci başta olmak üzere Diyarbakır surlarını anlattı. 27 Mayıs'ın Diyarbakır’ın fetih tarihinin yıl dönümü olduğunu öğrencilerle paylaşan Beyaz, bugünün önemli bir gün olduğunu söyledi. İslam ordularının Diyarbakır’ı fethetmesiyle Anadolu’da İslam ile tanışan ilk şehrin Diyarbakır olduğunu anlatan Beyaz, Diyarbakır’ın İslami anlamda önemli bir kenti olduğuna vurgu yaptı.

"ÇÖZÜM SÜRECİNE BÖLGEDE BÜYÜK DESTEK VAR"

AK Parti'li Beyaz, İmam Hatipli öğrencilere çözüm sürecine değerlendirerek bölgede büyük destekler aldıklarını ifade etti. Beyaz, “Başbakanımızın başlattığı çözüm süreci sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Bu süreci başlatmak büyük bir cesaret ve kararlılık ister. Bunu da bu ülkede yapabilecek tek kişi de Sayın Başbakanımız olduğu tartışılmaz. Bu gerçeği dünya ve Türkiye kamuoyu sürekli dile getirmektedir. Biz bu sürece başarılı bir şekilde bitireceğimize inancımız tamdır. Bölgemizde yıllarca kan döküldü. Artık hiçbir anne göz yaşı dökmeyecektir" diye konuştu.

"DİYARBAKIR SURLARININ RESTORASYONU DEVAM EDİYOR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Suriçi’nin restorasyon çalışmalarının hızla sürdüğünü öğrencilere anlatan Beyaz, Diyarbakır'ın marka şehir olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü söyledi. Beyaz, “AK Parti iktidarında başbakanımızın talimatlarıyla başlayan Diyarbakır’ı marka şehir yaparak, hak ettiği yere taşıyacak birçok proje aynı anda yürütülmektedir. Hz. Süleyman Camii ve Ulu Camii hanefiler bölümünün restorasyonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından tamamlanarak 2012 yılında ibadete açılmıştır. 2004 yılında başlayan İçkale restorasyon çalışması Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Başbakanımızın talimatıyla Diyarbakır Surları ve Suriçi projesi bütünlüğü anlamında cazibe merkezi kapsamında geçen yıl ödenek aktarılmıştır. Yine 2008 yılında TOKİ, Valilik, Diyarbakır Büyükşehir ve Sur Belediyesi arasında imzalanan protokolle Hz. Süleyman Camii çevresi ve Sur dibinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam etmektedir. Mezopotamya’nın kalbi Diyarbakır, Anadolu’nun ilk İslam kentidir. Binlerce yıllık geçmişi ile MÖ. 10 bin yıllara ait bulgular bulunuyor. Bu önemli bulgular Körtik Tepe'de bulunmuş, yani, insanlığın ilkleri bu kadim kentte yaşanmıştır. Diyarbakır Ulu Camii, Mekke, Medine, Kudüs ve Şam’da ki Harem-i Şerif’lerden sonra 5. Harem-i Şerif’tir. Diyarbakır Surları dünyada içinde insanların yaşayarak günümüze kadar gelen 5.5 kilometre uzunluğu ile tektir. Uzaydan Çin seddinden sonra görülebilen en büyük kaledir. Lakin Çin Seddi içinde insan yaşamaz. Bu sebeple Diyarbakır Surları eşsizdir. Diyarbakır'ın tarihi Suriçi kentsel dönüşüm projesi ile binlerce yıllık tarihi Diyarbakır surları açık hava müzesi olarak hayat bulacaktır" ifadelerini kullandı.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2013, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER