Ak Parti’li İçten Vatandaşları Diyarbakır’a Davet Etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, çözüm süreciyle birlikte Türkiye'deki vatandaşları Diyarbakır’a davet etti.İçten, Diyarbakır hakkında bilgi vererek vatandaşları çözüm süreci ile birlikte Diyarbakır’a...

Ak Parti’li İçten Vatandaşları Diyarbakır’a Davet Etti
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, çözüm süreciyle birlikte Türkiye'deki vatandaşları Diyarbakır’a davet etti.

İçten, Diyarbakır hakkında bilgi vererek vatandaşları çözüm süreci ile birlikte Diyarbakır’a davet ettiğini söyledi. İçten, “Diyarbekir, Asur’lardan İskit’lere, Hitit’lerden Romalılara ve Selçuklulardan Osmanlı’lara kadar 33 medeniyete ev sahipliği yapmış, bu medeniyetlere ait halihazırda 3 bin 800’den fazla tescilli tarihi eseri içinde barındırmaktadır. 15 bin yıla yakın tarihiyle, Dicle nehrinin kenarında yerleşik hayata ilişkin ilk kanıtlara sahip dünyanın en kadim şehirlerindendir. 10 bin yıllık tarihi surlarıyla hala zamana meydan okuyan; 9 peygambere ev sahipliği yapmış din tarihindeki en özel şehirlerimizdendir. Bu peygamberlerden ikisi Kuran-ı Kerim’de adı geçen Zülküf ve İlyas peygamberler olup ayrıca 572 sahabeye de ev sahipliği yapan şehr-i Diyarbekir; binlerce yıldır farklı dil, din, ırk ve mezhepleri sevgi ve barış iklimiyle harmanlamıştır. Diyarbekir, tarihini ve sırlarını kara taşlara işlemiş bir şehirdir. Diyarbekir, eşsiz güzellikleri, Malabadi köprüsü başta olmak üzere Ulu Camii’nde 4 mezhebin aynı anda namaz kıldığı, gayri Müslimlerin tarihin her döneminde gönül rahatlığıyla ibadetlerini yaptıkları bir hoşgörü merkezidir. Eşsiz gastronomi sanatıyla, mutfak kültürünün dünya literatürüne girdiği, güllerin ilk defa yetiştiği, güller şehri olarak anılan ve dünyanın en büyük karpuzlarının yetiştiği emsalsiz bir coğrafyadır Diyarbekir. Halid Bin Velid’in şehr-i Diyarbekir’i feth etmesiyle yeni bir medeniyetin başladığı topraklarından Ali Emiri, Ahmed Arif ve Cahit Sıtkı Tarancı başta olmak üzere sayısız edebiyat devini hem ülkemize hem de dünyaya hediye etmiş bir cennet, El-Cezeri gibi bir dahisiyle bilim ve teknolojinin doğum yeri bambaşka bir aşktır Diyarbekir. Gelin ve sevgi, barış, kardeşlik ortamında hep birlikte olalım. Hepinizi şehr-i Diyarbekir’e bekliyoruz. Burası Edirnelinin de İzmirlinin de ve Trabzonlunun da vatanı. Lütfen gelin ve aramıza karışın. Gelin ve hep birlikte yaşamlarımıza dokunalım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2014, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER