Ak Parti'li İçten Yerel Yönetimleri Eleştirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde bulunan Peygamberler Türbesi'nde yerel yönetimlere seslenerek, “Lütfen değerlerimize sahip çıkın” dedi.Konya’nın Meram Belediyesi...

Ak Parti'li İçten Yerel Yönetimleri Eleştirdi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde bulunan Peygamberler Türbesi'nde yerel yönetimlere seslenerek, “Lütfen değerlerimize sahip çıkın” dedi.

Konya’nın Meram Belediyesi tarafından Eğil Peygamberler Türbesi'ne çöp kovası ve bank göndermesine teşekkür eden İçten, içlerinden Eğil Belediyesi’nin banklarının üzerinde oturma isteği geçtiğini ifade etti. Diyarbakır’ın en kutsal mekanlarının birinde olduklarını kaydeden İçten, "Yine aynı şekilde İslam dünyası için kutsallığı olan Zülküf ve İlyas Peygamberin makamındayız şuanda. Geçtiğimiz yıl Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile birlikte buranın açılışını yaptık. Ondan öncesinde burası bir harabe halindeydi. Yine AK Parti iktidarının bir fakı ile gelir gelmez biz buranın tadilatını ve çevre düzenlemesini yaptık ve burayı inanç turizmine açtık. Temizliğinden, bakımından ve buranın bütün yol durumundan sorumlu olan belediye. Gönül isterdi ki Eğil Belediyesi buranın bütün çevre düzenlemesi noktasında gerçekten bir duruş sergileseydi ama maalesef bunu yapamadı. İşte görüyorsunuz Konya Meram Belediyesi ta Konya’dan peygamberler diyarı olan Eğil’e bank yolluyor, konteynır, çöp kovası yolluyor. Tabi bunlar kaymakamımızın girişimi ile oluyor. Tabi bu üzücü bir durum. Gönül isterdi ki burada şu anda Eğil Belediyesi’nin tahsis etmiş olduğu banklarda otursaydık. Önemli değil biz AK Parti iktidarıyla peygamberlerin makamı olan bu makama destek vereceğiz” diye konuştu.

Eğil’de bulunan makamın Diyarbakır ve İslam dünyası için çok önemli bir makam olduğunu dile getiren İçten, "Çünkü burada iki tane peygamberimiz var. Bu peygamberlerimizin makamına biz sahip çıkacağız, hizmet edeceğiz ve bunu yapmaktan da onur ve gurur duyuyoruz. Burada özellikle Konya Meram Belediyesi’ne ve Eğil Kaymakamı'na göstermiş olduğu hassasiyete çok teşekkür ediyoruz. Ak Parti ve AK Parti'nin tüm milletvekilleri bu ve buna benzer hatta İslam dünyası için önem arz eden inanç turizmine buraları açacağız. Şimdi buraya geldiğimizde şunu gördük ki insanlar akın akın buraya geliyor. Dolayısıyla bunu Eğil’e ve Diyarbakır’a kazandırdığımız için çok onur duyuyoruz. Bu tür hizmetleri yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Eğil ve Diyarbakır’da bulunan yerel yönetimlere duyuruda bulunan İçten, bu gibi değerlere sahip çıkılmasını istedi. İçten, "Burada bölgedeki yerel yönetimlere de bir duyuruda bulunuyorum. Lütfen değerlerimize sahip çıkalım. Bu değerlerimiz Diyarbakırlılar ve İslam dünyasının ortak değerleridir. Bu değerlere lütfen ama lütfen sahip çıkın. Diyarbakır sadece Bizanslıların sadece Romalıların eserlerinin olduğu bir mekan değil. Bunların yanında Selçukluların, Osmanlılarının da eserlerinin olduğu mekanlar. Dolayısıyla biz evet kiliseleri, havraları koruyacağız ama biz camilerimizi, peygamberlerimizin mekanlarını, sahabelerimizin mekanlarını da koruyacağız. Bu konuda herkes çok duyarlı. Ama artık yerel yönetimlerimizi de korumaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2013, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER