Ak Parti'li İçten’den 19 Mayıs Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nı kutladı. İçten, “Taşların dile geldiği şehri Diyarbakır’dan birlik ve beraberlik halayları ile barış mesajları...

Ak Parti'li İçten’den 19 Mayıs Mesajı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nı kutladı. İçten, “Taşların dile geldiği şehri Diyarbakır’dan birlik ve beraberlik halayları ile barış mesajları bir bayramı kutlamanın sevici içerisindeyiz” dedi.

Diyarbakır Sur ilçesi Dağ Kapı Meydanı’nda kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamalarına katılan İçten, muhabirlere açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıl yine aynı yerde ülkenin bir çok şehrinden gelen gençler ile beraber halaylar çektiklerini aktaran İçten, bu senede çözüm sürecinin yaşattığı barış havası içerisinde, yine aynı mekanda halaylar ve türküler ile el ele kutladıklarını söyledi. İçten, “Gençlik ve Spor Bayramı’nda 19 Mayıs’ta yine Dağ Kapı Meydanı’nda halkımızla aynı coşkuyu, aynı sevgiyi ve kardeşliği paylaşıyoruz. Geçen yıl burada tüm Türkiye’den gelen birçok genç ile bu meydanda halaylar çekip el ele vermiştik. Birliğimizi ve beraberliğimizi 10 bin yıllık surların dibinde Dağ Kapı Meydanı’nda tüm Türkiye’ye haykırmıştık. Bu çözüm sürecinde barışı, sevgiyi ve kardeşliği o duruştan sonra çok daha iyi hissettiğimiz bir günde ve yine aynı mekanda Dağ Kapı Meydanı’ndayız. Bu gün Sayın Valimiz ve bir çok yerden gençlerimizle birlikte yine aynı coşku ile el ele verdik ve halaylar çektik. Beraber aynı türküleri söyledik ve aynı halayları çektik. Sevgiyi ve barışı yine Dağ Kapı Meydanı’ndan bütün Türkiye’ye haykırdık” ifadelerini kullandık.

Sevgi ve kardeşliğin ülke coğrafyasının her yerinde yaşanmasını istediklerini dile getiren İçten, bütün gençlerin bayramını kutladığını belirterek, şu mesajı verdi:

“Biz bu sevgi ve kardeşliğin bu ülke coğrafyasının her yerinde devam etmesinden yanayız. Bütün gençlerimizin gençlik bayramını kutluyorum. Bu gençlerimiz geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerdir. Yani 2023’ü, 2053’ü, 2071’i birlikte yaşayacağımız bir genç nesil ile yolumuza devam edeceğiz. Bu vesile ile hem Kürtlerin, hem Türklerin, hem Müslümanların her dinden insanların yaşadığı ve 10 bin yıllık şehri Diyarbakır’dan, taşların dile geldiği şehirden tüm Türkiye’deki gençlerin gençlik bayramını kutluyorum.”

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2013, 21:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER