Altan Tan'dan Başbakan'a Cevap

BDP'li Altan Tan, Başbakan'ın "Seçim barajını biz koymadık, çalışsınlar geçsinler" sözlerine ilginç bir cevap verdi.

Altan Tan'dan Başbakan'a Cevap
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Meclis'i tatile sokmadan son bir elektroşokla sayın Başbakan'ın kendisine gelmesini ve yeni anayasayı getirmesini bekliyoruz" dedi. TBMM'de bir basın toplantısı yapan Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ana dilde eğitim çalışmamız yok", "Seçim barajını biz koymadık, çalışsınlar geçsinler" sözlerini hatırlatarak "Benim 6 çocuğum var, biraz daha çalışıp 12'ye çıkarırsak belki geçeriz" dedi. Çözüm süreciyle ilgili olarak hükümetin hiçbir şey yapmaya niyeti olmadığını, "Başbakan'ın çamura yattığını" iddia eden Tan, "Bugün itibariyle yeni, demokratik bir Türkiye, yeni bir anayasa bekleyenler açısından Başbakan'ın son kullanma tarihi siyaseten bitmiştir. Herkesin hesabını kitabını buna göre yapması lazım. Bu kapıdan daha fazlası çıkmayacak. Keşke çıksa biz de mahcup olsak" dedi.

Küçük düzenlemelere değil Türkiye'nin ciddi bir paradigma değişikliğine ihtiyacı olduğunu ifade eden Tan, şöyle devam etti:

"Kemalizmin tarihin çöp sepetine gönderilme vakti geldi, geçti. Bunu kim geciktirirse kendisi tarihin çöp sepetine gider. Demokratikleşme yönüne doğru hızlı bir u dönüşü yapılmadığını sürece, Türkiye'deki bütün fay hatlarının, kırıklarının harekete geçecektir. Bunun sonucu da çatışma ve kaos olur. Meclis'i tatile sokmadan son bir elektroşokla sayın Başbakan'ın kendisine gelmesini ve yeni anayasayı getirmesini bekliyoruz."

Lice olaylarının uyuşturucu çeteleriyle bağlantısı olduğu yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine Tan, "Velev ki söyledikleri doğru; peki gümrüklerden sonra 1500-2000 kilometre bunu kontrol eden kim? Valinin bir olayı kapatmak için kurduğu cümle" açıklamasını yaptı.

TSK İç Hizmetler Kanunu'nun 35. madde değişikliğiyle ilgili başka bir soruya da cevap veren Tan, "Askeri vesayetin, siyasetin üzerinden mutlaka kalkması lazım. Bununla ilgili atılacak adımların hepsi doğru ama hükümet siyasi üçkağıtcılık yapıyor. Nedir bu? Kendine lazım olanlara Müslüman, olmayanlar da kulağının üstüne yatıyor. Getir doğru düzgün vesayetin bütün çerçevesini kıracak çalışma yapalım" dedi. -
Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2013, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER