'amed Fotoğraf Sergisi' Diyarbakır'da Açıldı

Fotoğraf sanatçısı Gültekin Tetik, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla “Amed / Diyarbakır” adlı kişisel fotoğraf sergisini Sümerpark’ta açtı.Gültekin Tetik, 35 yıldır sanatla uğraştığını ilk kişisel sergisinin...

'amed Fotoğraf Sergisi' Diyarbakır'da Açıldı
Fotoğraf sanatçısı Gültekin Tetik, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla “Amed / Diyarbakır” adlı kişisel fotoğraf sergisini Sümerpark’ta açtı.

Gültekin Tetik, 35 yıldır sanatla uğraştığını ilk kişisel sergisinin konusunun Diyarbakır olmasını istediğini söyledi. Diyarbakır’ın tarihi güzelliklerini gözler önüne sermek istediğini kaydeden Tetik, Diyarbakır’ın medyaya yansıtıldığı gibi bir şehir olmadığını vurgulamak istediğini kaydetti.

Kendini fahri Diyarbakırlı ilan ettiğini aktaran Tetik, "Diyarbakır’da olduğum zaman evimde gibi hissediyorum. Diyarbakır insanların dışarıdan baktığı gibi bir şehir değil. Tarihiyle, kültürüyle her şeyiyle çok farklı bir coğrafya burası. Kendimi buraya ait hissediyorum. Dolayısıyla ilk kişisel sergimi Diyarbakır üzerine açmak istedim" dedi.

Serginin diğer ülkelerde de açılacağını belirten Tetik, "Sergiyi Avrupa ve Ortadoğu’nun pek çok yerine götüreceğiz. Diyarbakır’ı bütün cihana tanıtmak istiyoruz. Diyarbakır ile ilgili önyargıları kırmak istiyoruz. Bu coğrafya çok farklı bir coğrafya" diye konuştu.

Fotoğraflar üzerinde uzun bir süre çalıştığını anlatan Tetik, fotoğrafların çekilme süreciyle ilgili sergiyi gezenlere bilgi verdi.

Sergi 25 Haziran tarihine kadar açık kalacak.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2013, 23:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER