Arzuhalciler Zamana Direniyor

Adliye önünde vatandaşların dava dilekçelerini yazan arzuhalciler gelişen teknolojiye rağmen mesleklerini yaşatmayı sürdürüyor.Diyarbakır Adliyesi’nin karşısında bulunan arzuhalciler, daktilolarının başında, bilgisayara inat mesleklerini...

Arzuhalciler Zamana Direniyor
Adliye önünde vatandaşların dava dilekçelerini yazan arzuhalciler gelişen teknolojiye rağmen mesleklerini yaşatmayı sürdürüyor.

Diyarbakır Adliyesi’nin karşısında bulunan arzuhalciler, daktilolarının başında, bilgisayara inat mesleklerini yaşatmayı sürdürüyor. Yaklaşık 10 yıldır adliye önünde arzuhalcilik yaptığını belirten Gültekin Kaya, işlerinin 10 yıl öncesine göre çok büyük bir düşüş yaşadığını ifade ederek bu düşüşün sebebinin teknolojinin insanların hayatına çok fazla girmesi olduğunu kaydetti. Kaya, “Artık insanlar her şeyi internet üzerinden hallediyor. Dolayısıyla bu bizim işimize yansıyor. Birkaç yıla kadar biz artık daktilolarımızı buradan kaldıracağız gibi. Çünkü Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada vatandaşların nüfus cüzdanları ile adliyeye gidip istedikleri işlemi yapabileceklerini söyledi. Bu bizim mesleğin tamamen öleceğini gösterir” şeklinde konuştu. 4 yıldır arzuhalcilik yapan Bekir Bekiroğlu ise, işlerin düşüşünün sebebini, teknolojinin artmasının yanı sıra Diyarbakır halkının kültür seviyesinin artmasına da bağladı. Bekiroğlu,"Önceleri burada kuyruk olurdu. Köylüler kavga ederdi sürekli ve gelir dava açarlardı ama artık bu insanlar kavga etmiyor. Kan davaları bitti. Bu da bizim işlerimizin azalmasına etki etti" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2013, 23:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER