Bağlar Belediyesi Kadın Kurulu Çalışmaları Değerlendirdi

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, kadın meclis üyeleri ve kadın çalışanları bir araya gelerek ‘Kadın Kurulu’ toplantısını gerçekleştirdi. Kadınlar, kurul toplantısında eşitlik komisyonu ile birlikte kadın birimini oluşturdu.Bağlar...

Bağlar Belediyesi Kadın Kurulu Çalışmaları Değerlendirdi
Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, kadın meclis üyeleri ve kadın çalışanları bir araya gelerek ‘Kadın Kurulu’ toplantısını gerçekleştirdi. Kadınlar, kurul toplantısında eşitlik komisyonu ile birlikte kadın birimini oluşturdu.

Bağlar Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Başkan Yardımcıları Sema Koç, Yüksel Aslan Acer, kadın meclis üyeleri ve belediyenin kadın çalışanları katıldı. Kurul toplantısında, belediyenin yaptığı çalışmaların yanı sıra Bağlar ilçesindeki kadınların yaşadığı sorunlar değerlendirilerek neler yapılabileceği tartışıldı. Kurulda bir konuşma yapan Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, kadınların yerel hizmetlerde ve yaşamın her alanında daha aktif bir güç olması gerektiğini belirtti. Belediye olarak çalışmalara cinsiyet özgürlükçü perspektifle yaklaştıklarını belirten Baran yerel hizmetlere kadın gözüyle yaklaşmanın önemli olduğunu söyledi. Baran, “Belediye olarak kadın çalışmalarını belirlerken, sadece kadınlara dönük çalışmaları değil, aynı zamanda kadını yaşama, sosyaliteye, eğitim, kültür ve istihdam alanına ne ölçüde katabildiğimize de bakmak ve çalışmaları bu yönüyle güçlendirmek istiyoruz” dedi.

Kadınlara yönelik birçok çalışma yürüttüklerini, yapılan çalışma ve projeleri yerel yönetimler ve kadın fuarı açarak sergileyeceklerini, sadece bölgedeki belediyeler değil, kadın çalışması yürüten tüm belediyelere fuarın açık olacağını vurgulayan Baran, kadınlar olarak ortak çalışma kültürünü geliştirmek istediklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2013, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER