Banka Güvenlikçisi Dolandırıcı Çıktı

Diyarbakır’da bir banka şubesinin eski güvenlik görevlisi, banka müşterilerine ait kimlik bilgileri ve diğer evrakları alarak, müşteriler adına farklı bankalardan kredi çekti.

Banka Güvenlikçisi Dolandırıcı Çıktı
Diyarbakır'da bir banka şubesinin eski güvenlik görevlisi, banka müşterilerine ait kimlik bilgileri ve diğer evrakları alarak, müşteriler adına farklı bankalardan kredi çekti. Aynı kişi adına, ikinci kez farklı bir banka şubesinden daha kredi çekmek isteyen güvenlikçi suçüstü yakalanarak, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'da bir banka şubesinde daha önce güvenlik görevlisi olarak çalışan A.T adlı şahıs, çalışmış olduğu bankanın müşterilerinden kamu kurumunda memur olarak görev yapan N.H adına düzenlenmiş sahte kimlik ile ikinci krediyi çekerken suçüstü yakalandı. Yakalanan zanlının üzerinde, mağdur N.H'nin bankadan alınmış olan nüfus cüzdan fotokopisi, adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı, başka bir banka şubesinden mağdurun adına çekmiş olduğu kredinin dekontu, ödeme talimatı, kredi mevduat hesabı, başvuru formu ele geçirildi. Ayrıca zanlının üzerinde, çalışmış olduğu bankadan aldığı, bankanın diğer müşterilerine ait olduğu tespit edilen, çok sayıda nüfus cüzdanı fotokopisi, müşteri bilgilerini içeren doldurulmuş başvuru formları, başkalarına ait olduğu belirlenen 14 tane kredi kartı ve banka kartları bulundu. Olayla ilgili bilgi veren mağdur N.H, olayın ortaya çıktığı gün, telefonuna bankadan mesaj geldiğini söyledi. N.H, "Mesajda bankada kayıtlı olan irtibat telefonumun numarasının değiştirildiğini, bu işlem bilgim dışındaysa irtibata geçmem yazılmıştı. Ben de bankanın müşteri hizmetlerini aradım. Ancak ulaşamayınca banka şubesine gittim. Bankada adıma kredi başvurusu yapıldığını, başvuruyu yapan şahsın başvurunun onayını beklediğini söylediler. Durum polise bildirildi, şahıs telefonla aranıp başvurusunun onaylandığı söylendi, polis gelip şahsı suçüstü yakaladı. Şahsın üzerinde bana ve başka şahıslara ait nüfus cüzdan fotokopileri, benim adıma düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı, başkalarına ait kredi kartları, banka kartları, birçok farklı kişilere ait doldurulmuş banka başvuru formları gibi suç delilleri yakalandı. Daha sonradan GSM operatörlerinden sorgulama yaptığımda, bu şahsın benim adıma faturalı hat çıkarıp kullandığı ortaya çıktı. Bunların dışında benim adıma neler yaptığı soruşturma sürecinde ortaya çıkacaktır. Bu şahsın tek başına bunları yapmadığı görünüyor. Bunun nitelikli ve organize bir suç olduğunu düşünüyorum. Evraklarımızı verdiğimiz banka, bilgilerimizin güvenliğini ihlal etti, krediyi veren banka gerekli tedbirleri ve kontrolleri sağlamadan kredi veriyor. Hem dolandırıcılık yapan şahıstan hem de söz konusu bankalardan şikayetçiyim. Bu şahısla bu suçu işleyenler ile yardımcı olanlardan da şikayetçiyim. Benim başıma gelen bu olayın başka birinin daha başına gelmesini istemiyorum" dedi.

Zanlının üzerinde yakalanan banka başvuru formu sahiplerinden biri olan S.Ö ise daha önce kredi çektiği için zanlının istediği krediyi çekemediğini söyledi. S.Ö, "Benim adıma kredi olduğundan sanırım adıma kredi çekmeyi başaramamış. Benim evraklarımla neler yaptığını henüz bilemiyorum. Kimlik bilgilerimle ve evraklarımla başka işlemler yapıp yapmadığını araştırıyorum. Bu olayda bu şahsın çalışmış olduğu bankanın büyük kusuru var. Bilgilerin güvenliğini sağlamak bankanın görevidir. Ben de banka hakkında tazminat davası açacağım" diye konuştu.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada suçüstü yakalanan zanlı A.T tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayda şebeke olup olmadığının, soruşturma sonunda belirleneceği bildirildi. 

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2014, 18:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER