Bari Temizleseydiniz!

Yapıldığı günden beri çim alanı üzerinde profesyonel maçlar oynandığı Atatürk Stadı,ligler bittiğinden beri bir çok etkinliğe ve konsere verildi.

Bari Temizleseydiniz!
Yapıldığı günden beri çim alanı üzerinde profesyonel maçlar oynandığı Atatürk Stadı,ligler bittiğinden beri bir çok etkinliğe ve konsere verildi.

Diyarbakır'ın sorunlu stadyumu olan Diyarbakır Atatürk Stadyumu, liglerin bitimiyle birlikte konser gibi etkinliklerin merkezi olsada zaten bakıma muhtaç olan stadyumun daha da kötü hale gelmesine neden oldular.
 

En son 12 Haziran Çarşamba günü Diyarbakır Kültür Şenliği adı altında bier etkinlik düzenlendi. Atatürk stadı üzerine büyük bir platform kuruldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından büyük itina ile bakılan(!) maçların oynandığı çim zeminin üzerine 4 bin adet koltuk atılıp, okadar kişide üzerinde oturup çimleri ezdiler. Yıllardır Diyarbakırspor'un en büyük sorunlarından biri olan çimlerin olumsuz durumu bu şekilde dahada kötü olurken sporseverler bu duruma isyan etti. Çimlerin ezilmesi yetmezmiş gibi etkinlik alanına gelen binlerce kişi çimlere döktükleri pisliklerini ayakları ile ezerek çıkarılması zor izler bıraktılar.

VALİ GÖREVE

Stadyumun stadlıktan çıkmasıyla yetkililer sessizliğe bürünürken Atatürk Stadyumunda spor yapanlar ise Vali Kıraç'ı göreve çağırdı. Rohat Yılan isimli genç, “ Memleketimizde kültür ve sanat adına etkinliklerin yapılmasını her zaman destekleriz. Ancak kültür sanata önem verelim derken spor tesislerini katletmek olmaz. Kabul edilebilir bir durum değil bu! Zaten tesis konusunda büyük sıkıntı yaşayan bir memleketiz. Yıllardır yaz aylarında yanan çimlerin bakımını yapamayanlar binlerce insanın çimleri ezip, çöp dökmelerine de ses çıkarmadı. Bu hangi akla hizmettir ki, maçların oynandığı çimlerin üzerine 4 bin adet sandalye bırakılmış? Bu sözü söylerken içim sızlıyor. 4 bin kişi ayaklarıyla gezecek stat çiminin içinde birde sandalyelerde oturacak. Çim zeminin kaç ton ağırlık altında kaldığını bir siz düşünün. Yüksek müzik sesleriyle çevre sakinlerine büyük eziyetler verilidiğini gördük. Bu konunun önlenmesi için kentimize yeni atanan sayın Vali Cahit Kıraç’ı göreve davet ediyoruz Diyarbakırlılar olarak. Atatürk stadı statlıktan çıkarılıp konser alanı haline gelmiş. Daha yeni stad yapılmadıki bu stadı bu şekilde gözden çıkarıyorlar. Bu sezon bu çimlerin üzerinde Spor Toto 2.lig maçları oynananacak. Yetkililer artık uyansın bundan sonra stadı bu tür etkinliklere vermesinki çimler yeniden bakıma alınsın. Bununla birlikte sabahleyin Atatürk Stadını saran çöplerin kokusundan ötürüde doğru dürüst spor yapamadılar. Bu konuya acil bir çözüm getirilmeli “ dedi.






HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2013, 16:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cemal Doğrul
Cemal Doğrul - 11 yıl Önce

büyükşehir belediyespor maçlarımızı stad ta oynayacağız dedi herşey değişti.şehir stadı oldu etkinlik arenası.niye oldu gerisini siz düşünün.

MURAT DUMAN
MURAT DUMAN - 11 yıl Önce

cemal bey siz koskoca büyükşehir belediyesisiniz neden bir arpa bvoyu kadar yol alamadınıuz şimdiye kadar tesisleşme dediniz kaç yıl geçti bi barınma yerini bile tamamlayamadınız sizde sınıfta kaldınız kendi öz eleştirinizi yapiniz

SIRADAKİ HABER