Baydemir'in Eşi Aday İddiası

BDP'nin en güvendiği yer olan Diyarbakır'da Osman Baydemir, sadece kadınların yarışacağı seçimler için eşi Reyhan Yalçındağ'ı hazırlıyor.

Baydemir'in Eşi Aday İddiası
Diyarbakır'da Osman Baydemir'in yerine yarışacak kadın aday adaylarının isimleri netleşmeye başladı. Baydemir'in eşi Reyhan Yalçındağ'ın ismi de aday olarak geçiyor. Meral Beştaş, Zübeyde Zümrüt ve Ayla Akat Ata da diğer isimler.

SEÇİMLERE KADIN ADAYLARLA GİRECEK BDP'DE SÜRPRİZ İSİMLER

Yerel seçimler için start veren Bdp'de Diyarbakır sancısı başladı. Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yerine kadın aday belirleyecek olan parti yönetimi kapsamlı bir liste hazırlıyor. Star'ın haberine göre, Bdp'nin kadın listesinde eski Başkan Baydemir'in avukat eşi Reyhan Yalçındağ'ın ismi de yer alıyor.

21 BELEDİYEDE KADIN KOTASI


BDP, 2014 yerel seçimlerinde Diyarbakır başta olmak üzere 21 belediyede kadın kotası uygulayacak. Adaylar, ön seçim ve eğilim yönetimi yoklaması yoluyla belirlenecek. Tüm illerde belediye ve il genel meclisi üyelikleri için de yüzde 40 cinsiyet kotası uygulanacak. seçim hazırlıklarını yürüten 2 komisyonun oluşturduğu liste Parti Meclisi'nde ve ilgili kurullarda tartışılacak. Bdp'nin özel önem verdiği Diyarbakır için kadın adayın kim olacağı parti içinde yapılacak seçimle belirlenecek. Diyarbakır için gözler partideki kadın milletvekillerine çevrildi. İmralı - Kandil hattında aktif rol üstlenen Bdp Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ın adı da geçerken, kendisi böyle bir niyeti olmadığını açıkladı. Batman Milletvekili Ayla Akat Ata da ön plana çıkan isimlerden.

DEMİRTAŞ, EŞİNİ HAZIRLIYOR


BDP içinde, Osman Baydemir'in yerine gelecek kişinin Diyarbakırlı olması konusu da tartışılıyor. Bazı parti yöneticileri, Diyarbakır'ı iyi bilen, bölgede yetişmiş bir ismin olması gerektiğini savunuyor. Parti'nin hukukçu Genel Başkan Yardımcısı, KCK davalarında ismi ön plana çıkan Meral Danış Beştaş da ön plana çıkan isimlerden. Kulislerde, Baydemir'in eşi insan hakları aktivisti, hukukçu Reyhan Yalçındağ'ın da bu listede yer alacağı konuşuluyor.

KANDİL'İN ADAYI BELLİ, SON SÖZ İMRALI'DA

Diyarbakır İl Başkanlığı görevini yürüten Zübeyde Zümrüt de güçlü adaylar arasında. Zümrüt ismine Kandil'in de sıcak baktığı ifade ediliyor. Zümrüt'ün 2011 seçimlerinin ardından Bdp milletvekillerinin Meclis'i boykot ederek uzun süre yemin etmemelerinde önemli rolü olmuştu. Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın da adı geçiyor. Adı kulislerde geçen Bdp Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise, adaylığı aklının ucundan dahi geçmediğini söylüyor.

Diyarbakır'a ilk kez gösterilecek kadın aday için son sözü İmralı söyleyecek. Kandil'in de Diyarbakır'a kadın adayı desteklediği belirtiliyor. 2 dönemdir belediye başkanlığı yapan Osman Baydemir parti tüzüğü gereği yerel seçimlerde aday olmayacak. Baydemir, insan hakları aktivisti olarak sivil toplum örgütü içinde çalışacağını açıklamasına karşın, Baydemir'e Bdp'de görev verilmesi bekleniyor

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2013, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER