BDP 'Hükümet Adım At' Dedi

BDP tarafından 'Hükümet adım at' sloganıyla Diyarbakır, Mersin ve Adana'da düzenlenen yürüyüşler başladı. Çevik Kuvvet ekipleri yürüyüş başlar başlamaz kortejin geçeceği yolu kapattı

BDP 'Hükümet Adım At' Dedi
BDP ’nin çözüm sürecinde, ‘Hükümet adım at’ sloganı ile Diyarbakır’da başlattığı ilk yürüyüş tazyikli su, gaz, havai fişek ve taşlarla başladı. BDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan 5 bin kişinin yürüyüşüne polis izin vermedi. Turgut Özal Bulvarı üzerinde Çevik Kuvvet zırhlı araçlarla ve TOMA’larla PKK ve KCK flamaları da taşıyan grubun önünü kesti. DTK Genel Başkan Yardımcısı ve Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile polis yetkilileri arasında görüşmeler yapıldı.

BDP'LİLERDEN POLİSE SES BOMBASI

Görüşmelerin ardından Aysel Tuğluk, kalabalığın bulunduğu yerde otobüsten konuşmasına başlarken zırhlı aracın gruba doğru yönelmesi ve gruptakilerin de taş atması sonucu çatışma çıktı. Gruptakilerden bazıları ses bombası ve havai fişek polise atarken, polis de tazyikli su ve gaz bombasıyla karşılık verdi. Olaylar sırasında gruptan bazı kişiler yer TOMA’ların önünde yere yattı. Polis 3 kez uyarı anonsu yaptıktan sonra yerde yatan eylemcileri gözaltına aldı. Helikopter ise sürekli grubun üzerinde güvenlik uçuşu yaptı. BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak’ın polisle ve grupla yaptığı konuşmanın ardından BDP’liler Genel Merkez önüne geri döndü, çatışmalar ise ara sokaklarda gece saatlerinde sürdü.
Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2013, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER