BDP'li Kadınlar Amed'i Fethetti

Diyarbakır'da 30 Mart Yerel Seçimlerinde en çok kadın aday gösteren BDP'li kadınlar, hazırladıkları Yerel Seçim Beyannamesiyle bir ilke imza attı.

BDP'li Kadınlar Amed'i Fethetti
 BDP Kadın Meclisi, Kadın Seçim Beyannamesini açıkladı..

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel yönetim seçimlerine en çok kadın aday gösteren BDP'li kadınlar hazırladıkları Yerel Seçim Beyannamesi'yle bir ilke imza attı.

BDP Kadın Meclisi, Diyarbakır'da düzenlediği bir toplantıyla Yerel Seçim Beyannamesini kamuoyuna açıkladı. Programa Batmandan Milletvekili Ayla Akat ile Belediye Eşbaşkan Adayı Gülistan Akel ile ilçe Eşbaşkan adayları ile partili kadınlar da katılım sağladı. Programa yöresel kıyafetlerle katılan kadınlar konuşmalarında "Yerel yönetimlerde Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme esasına uygun olarak çalışmalar yaparak, planlama ve bütçeleme faaliyetlerinin, kadınların durumunun iyileştirilmesini ve toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik edeceğiz. Yerel yönetim bütçesini hazırlarken kadın özgün çalışmalarına ve kadınlara yönelik hizmetlere ayrı, özgün bir bütçe ayrılacaktır. Ayrıca, cinsiyet ayrımlı veri tabanı oluşturacağız ve böylece yerel yönetim harcamalarında kadına ayrılan payı, düzenli ve sistematik bir şekilde oluşturarak takip edeceğiz" mesajını verdi. Milletvekili Ayla Akat, program sırasında çektiği fotoğrafları Twitter hesabı üzerinden paylaşarak takipçilerini sık sık program hakkında bilgilendirdi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2014, 19:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER