Bdp’li Kışanak’tan Ertelenen İmralı Görüşmesi Değerlendirmesi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) heyetinin bugün İmralı Adası'na giderek Abdullah Öcalan'la görüşmesine Adalet Bakanlığı'ndan yanıt gelmemesi üzerine ertelenmesini değerlendiren BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, görüşme için...

Bdp’li Kışanak’tan Ertelenen İmralı Görüşmesi Değerlendirmesi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) heyetinin bugün İmralı Adası'na giderek Abdullah Öcalan'la görüşmesine Adalet Bakanlığı'ndan yanıt gelmemesi üzerine ertelenmesini değerlendiren BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, görüşme için beklentilerinin devam ettiğini söyledi.

Diyarbakır’da düzenlenen Mezopotamya Vakfı Kurucular Kurulu Toplantısı'na katılan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, bugün planlanan fakat Adalet Bakanlığı tarafından yanıt gelmediği için BDP heyetinin İmralı’da Öcalan ile görüşmesinin ertelenmesi konusunda gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Kışanak, Adalet Bakanlığı’nın en kısa sürede gerekli bürokratik işlemleri bitirip, görüşmenin sağlanacağını ifade ederek, “Önemli tarihsel bir süreç başlamış. Bunun devam etmesi yönünde herkesin iradesinin hala var olduğunu görüyoruz. Hükümetin, PKK’nın ve bizim bu konuda yaklaşımımı aynı şekilde devam ediyor. Bu nedenle ben bu süreçte, İmralı ile görüşmelerde farklı bir durumun ortaya çıkacağını düşünmüyorum” dedi.

“BARIŞ SÜRECİ İNŞA SÜRECİNİN BİR PARÇASIDIR”

Çözüm süreci konusunda açıklamalarda bulunan BDP’li Kışanak, çözüm sürecini inşa süreci olarak yorumladı. Kışanak, "Toplumun bütün dokusuna aykırı, yeni bir sistem inşa edildi. Bu aykırılık vesilesiyle toplumun hakikati, gerçeği her yerde bir itiraz başlattı. Gelinen noktada gerçeğe ve hakikate uygun, yeni bir toplumsal, siyasal yaşam ve gelecek kurmaya çalışıyoruz. Bu nedenle, gelinen aşama bir inşa sürecidir. Bir bütün olarak, bunu siyaset ve toplumsal kurumlarıyla kendimizi geleceğe hazırlıyoruz. Bu toprakların, coğrafyanın gerçek değerleriyle, kültürüyle, toplumsal yapısıyla barışık yeni bir gelecek kurmaya çalışıyoruz. Bu anlamda içinde bulunduğumuz süreç bir inşa sürecidir. Barış sürecini inşa sürecinin bir parçası olarak görüyorum. Barış süreci, yanlışları düzelten, yeni bir gelecek kurma, birlikte demokratik özgürlükçü bir gelecek kuracak bir çaba olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2013, 19:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER