Beyaz Liste BDP'yi Eleştirdi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) seçimlerine beyaz liste olarak giren üyelere, başkan adayı Sıraç Ensarioğlu bir yemek verdi.

Beyaz Liste BDP'yi Eleştirdi
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) seçimlerine beyaz liste olarak giren üyelere, başkan adayı Sıraç Ensarioğlu bir yemek verdi.
Ekibine seçim çalışmaları boyunca emeklerinden ötürü teşekkür eden Ensarioğlu, grup arkadaşları ile çalışmalar boyunca beraberce çalıştıklarını belirterek bu anlamda bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

SİYASİ PARTİLERİN DÂHİL OLMASI ADİL OLMADI

Seçimi kazanan mavi listeyi kutlayan Ensarioğlu, bu süreçte kendisiyle beraber çalışan grup üyelerine teşekkür ederken, seçim süresince adeta aktif bir rol oynayan bir siyasi partinin bu müdahalesinin adil ve demokratik olmadığını savundu. Ensarioğlu toplantıda yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“ DTSO seçimlerinde seçmen olan tüm firma yetkililerine ve özellikle bize destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle DTSO seçim sonuçlarının ilimize hayırlı olmasını diliyor, seçimi kazanan mavi liste adaylarını da tebrik ediyoruz(!)

İnşallah Diyarbakırımıza faydalı olacaklarını ümit ediyoruz. Biz koltuk kavgası vermek için aday olmadık, öyle bir niyetimiz olsaydı bizlere gelen ittifak tekliflerini kabul ederdik. Biz ekip olarak Diyarbakırımıza daha iyi hizmet verebileceğimizi düşündüğümüz için kendi ekibimiz ve kendi projelerimizle yola çıktık. Ancak DTSO üyeleri tercihlerini diğer gruptan yana kullandılar. Sonuçta bu kentte hepimiz yaşıyoruz ve bu kentte yaşanacak her şey hepimizi etkiliyor. Onun için bu kente olan sorumluluğumuz gereği biz de onların Diyarbakır' a daha iyi hizmet verebilmeleri için, Diyarbakır' ın gelişmesi için hem yardımcı olup, hem de takipçileri olacağız. Yeni yönetim seçildiğinde kendilerini tebrik etmek için ziyarette bulunacağız ve hazırlamış olduğumuz projelerimizi onlarla paylaşacağız.

Sonuçta bu bir hizmet yarışıydı. Kavga veya husumet yaratmak için yapılan bir seçim değildi. Ancak seçimin siyasi bir seçim havasına girmesine neden olan bir siyasi partinin seçimlere direk müdahil olması ve bunu medya yoluyla kamuoyuyla paylaşması etik ve doğru olmamıştır. Bizler bu seçimlerin bir sivil toplum kuruluşu olan Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri değil de bir siyasi seçim olacağını bilseydik herhalde ekip olarak bu seçime katılmazdık.

Bu sebeptendir ki biz bu seçimin adil ve demokratik olmayan bir süreçten geçtiğini söylüyoruz. Bu olumsuz duruma rağmen biz bunu kavga ve husumet sebebi yapmayacağız. Dolayısıyla dediğimiz gibi Diyarbakırımız için yeni yönetime yardımcı olacağız. Seçim sürecinde beyan edildiği gibi bağımsız ve tarafsız olarak Diyarbakır' a hizmet edeceklerini umut ediyoruz.

DTSO seçimine yapılan bu siyasi müdahalenin son olması dileğiyle, bölgemiz ve Diyarbakırımız için başarılı olmalarını dileriz. 
Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2013, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER