BU KAFAYLA DAHA ÇOK BEKLERIZ

Spor da yaşanan şiddet olayları durumun vahimiyetini sorguluyor M Yılmaz Bay yazdı

BU KAFAYLA DAHA ÇOK BEKLERIZ
 Bu Kafayla daha çok Dünya Kupalarını Tv’lerden izleriz.
Ülkede yıllardır derbilerde futboldan çok yaşanan saha olayları, kavgaları ve şiddeti konuşuyoruz ve her derbiden yada holiganist eylemlerin ardından gündeme gelen 6222 Sayılı Sporda Şiddet yasasını tartışıyoruz. Peki zaten varolan 6222 yasa ne diyor;

(1) Bu Kanunun amacı; müsabaka öncesinde, esnasında veya sonrasında spor alanları ile bunların çevresinde, taraftarların sürekli veya geçici olarak gruplar halinde bulundukları yerlerde veya müsabakanın yapılacağı yere gidiş ve geliş güzergâhlarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesidir.
Kapsam
MADDE 2 – (1) Bu Kanun; müsabaka öncesinde, esnasında veya sonrasında, spor alanları ile bunların çevresinde, taraftarların sürekli veya geçici olarak gruplar halinde bulundukları yerlerde veya müsabakanın yapılacağı yere gidiş ve geliş güzergâhlarında, takımların kamp yaptığı yerlerde uygulanacak güvenlik önlemlerini, şike, teşvik primi ve diğer yasak fiil ve davranışları, bunlara uygulanacak yaptırımları, spor kulüplerinin, spor kulübü yöneticilerinin, sporcularının ve diğer görevlilerinin, genel kolluk veya özel güvenlik görevlilerinin, hakemlerin, taraftarların, taraftar derneklerinin, taraftar temsilcilerinin, spor federasyonlarının, yazılı veya görsel ya da işitsel kitle iletişim kuruluşları ile mensuplarının ve diğer ilgili kişi ve kurumların spor müsabakalarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesine ilişkin hususlardaki görev ve sorumluluklarını kapsar diyor. 

Peki işletiliyor mu? Hayır. 
Çünkü işletilseydi bu gün bunları konuşuyor olmazdık. Çünkü stadyumlarda ırkçı ve şiddete karşı gerekli cezalar verilseydi bunları konuşuyor olmazdık. Adalet dağıtırken formalara göre değil eşit ve adil davranmış olsaydı yönetenler şu an bunları konuşuyor olmazdık. Anadolu takımlarını liglerde Fener, Galatasaray ve Beşiktaş gibi kulüplere karşı koruyabilseydiler bu gün bunları konuşuyor olmazdık. Mafya ağzıyla konuşan Başkanlara, Yöneticilere teslim etmeseydik kulüpleri taraftarıda bunları yapamazdı. Kısaca olay şu ne ekersen onu biçersin. Rüzgar eken fırtına biçiyor bugün bize olduğu gibi. 
Stadyumlarda Adam ölmedi mi ? Hakemler rehin alınmadı mı ?otobüsler kurşunlanmadı mı ? Takımlara terörist ırkçı saldırılar olmadı mı? Maalesef oldu ve karşılığında hep idare edelim ne şiş yansın me kebap şimdide soruyoruz neden bu haldeyiz neden Milli takımlar düzeyinde turnuvalara gidemiyoruz. Cevap net Bu kafayla DAHA ÇOK BEKLERİZ.
Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2018, 00:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER